5 beneficii ale migdalelor, considerate medicamente în antichitate

5 beneficii ale migdalelor, considerate medicamente în antichitate

Folosite astăzi în tratamente de înfrumusețare, în cure de slabire, dar și în terapii naturiste, migdalele erau recomandate în trecut de medicii arabi ca medicament pentru o serie de afecțiuni.

De asemenea, migdalul și fructele sale au fost cunoscute omului din cele mai vechi timpuri, fiind menționate de numeroase ori și în Biblie.

Migdalele sunt bogate în proteine vegetale, ceea ce le face să fie atât de populare în rândul vegetarienilor. Migdalele sunt de asemenea bogate în fibre, carbohidrați, lipide de cea mai bună calitate, vitamine, minerale și antioxidanți. Sunt cunoscute drept o sursă bogată de minerale esențiale: de mangan, magneziu, cupru, fosfor, de calciu, fier, potasiu, zinc și seleniu.

1. Oferă un plus de energie prin vitaminele B1, B2 și B6 pe care le conțin. Acestea au un rol important în obținerea de energie din carbohidrați și transmiterea impulsurilor sistemului nervos, magneziul, potasiul și calciul asigurând o bună funcționare a nervilor.

2.Migdalele pot interveni în reglarea tensiunii arteriale, astfel că sunt recomandate în dieta celor care suferă de hipertensiune arterială, fiind bogate în potasiu, dar sărace în sodiu. 

3. Migdalele conțin în special antioxidanți pe bază de flavonoide care acționează împreună cu vitamina E pentru întărirea arterelor și reducerea inflamațiilor, acești antioxidanți ajutând organismul să lupte cu radicalii liberi, sustinând în  acest fel și sănătatea inimii prin prevenirea factorilor răspunzători de declanșarea bolilor cardiovasculare.

4. Migdalele îmbunătățesc funcțiile creierului prin aportul de vitamine din complexul B, vitamina E, dar și seleniul și antioxidanții pe care îi conțin. De asemenea, prelungesc durata de viață a neuronilor, îmbunătățesc memoria și previn bolile mintale, precum demența senilă sau boala Alzheimer.

5. Datorită mineralelor magneziu și fosfor pe care le conțin și care au un rol important în producerea și menținerea masei osoase, migdalele ajută la păstrarea unor dinți sănătoși, ajutând la prevenirea deteriorării acestora și reducând totodată riscul de facturi și osteoporoză prin faptul că îmbunătățesc retenția de calciu în organism.

Comenteaza