Această legumă arde grăsimea și regenerează ficatul în doar 10 zile

Această legumă arde grăsimea și regenerează ficatul în doar 10 zile
Consumată iniţial ca legumă, îşi dezvăluie ulterior calităţile terapeutice şi începe să fie considerată un adevărat medicament.

Anghinarea (Cynara scolymus) este o plantă ierboasă de origine mediteraneană, consumată încă din secolul XV ca legumă, începe a fi utilizată pentru proprietăţile sale medicinale abia în secolul XX. La noi în ţară se cultivă mai ales în regiunile din sud.

Substanţele active din frunzele de anghinare sunt cinarina (cea care-i dă gustul amar), insulina, sărurile de potasiu şi de magneziu, substanţele flavonoide şi polifenolii.

La prepararea produselor naturale pe bază de anghinare, se utilizează rădăcinile și frunzele. Produsele din anghinare sunt considerate remedii naturale excelente în tratarea și vindecarea diverselor afecțiuni ca de exemplu: afecțiuni hepatice, afecțiuni ale circulației sangvine și afecțiuni renale.

Această plantă este o sursă importantă de vitamina B, fier, magneziu, aminoacizi, flavonoide, fosfor și potasiu.

Pentru cei ce doresc să-şi detoxifice organismul sau să slăbească pot ţine o cură timp de trei luni, câte 10 zile pe lună, în care să consume apă de anghinare de trei ori pe zi.

Pentru prepararea apei de anghinare se desprinde anghinarea de tulpină, se curăță primul strat de frunze şi se taie aproimativ un cm din vârf. Se despică apoi anghinarea pe lungime și se curăță miezul care apare sub formă de puf. Se aşează anghinarea într-un vas, iar deasupra se toarnă apă rece și lămâie. Se pune astfel la fiert într-un litru și jumătate de apă clocotită aproximativ 20 de minute, până devine moale. Apa în care a fiert anginarea se va bea pe tot parcursul zilei, împreună cu puțină zeamă de lămâie, iar planta poate fi mâncată.

Bulbii proaspeți de anghinare sunt surse bogate de vitamina C, consumându-i ne pot furniza 20% din doza zilnică recomandată la fiecare 100 de grame ingerate. 

Se pare că în urma unor studii de specialitate efectuate cu un extract special din frunzele de anghinare s-a descoperit că planta inhibă apoptoza (moartea celulelor) și reduce proliferarea celulelor canceroase în mai multe forme ale bolii, inclusiv cancerul de prostată, leucemia sau cancerul de sân.

Cinarina din anghinare ajută organismul să excrete colesterol de tip LDL (colesterolul rău) și să asiste reglarea nivelului de colesterol HDL (colesterol bun) astfel având efecte pozitive și asupra sistemului cardiac, iar 
cantitatea importantă de potasiu pe care o conţine face ca anghinarea să fie benefică în prevenirea tensiunii arteriale reducând cantitatea excedentară de sodiu din corp. 

Anghinarea nu se administrează în stadiul acut al bolilor hepato-biliare şi renale si nici inclus in vreun altfel de preparat in cazul litiazei biliare. Este un produs contraindicat în alăptare deoarece reduce lactaţia. La unele persoane poate provoca reacţii alergice.

 

 

 

 

 

Comenteaza