Leguma care este mai bogată în fier decât carnea. Trebuie să o incluzi la fiecare masă

Leguma care este mai bogată în fier decât carnea. Trebuie să o incluzi la fiecare masă

Unele dintre legumele pe care le găsim la noi în grădinuță sau în magazine conțin mai mult fier decât carnea.

Fierul este o substanță de care are nevoie corpul uman și care se ia atât din carne, produse lactate, ouă, cât și din legume. Una dintre ele costă în jur de doi lei și ar avea un conținut mai mare de acest mineral, decât carnea.

Se spune că se consumă o cană din această legumă, cel puțin o dată pe săptămână. Rezultatele vor fi apoi vizibile: mai multă energie, imunitate ridicată, oxigenul din organism va avea valori foarte bune, iar circulația sângelui va fi foarte bună.

Se poate obține o gustare extrem de delicioasă și crocantă, dacă pui la cuptor boabe de năut fierte. Acestea se combină cu puțin ulei de măsline și boia.

Totodată, năutul este recomandat și în prepararea salatelor. Boabele fierte, amestecate cu brânză, castraveți, roșii, ceapă, porumb sau orice fel de crudități, sunt pline de vitamine.

Se mai spune și că o cană de năut oferă corpului uman 4, 7 mg fier, mai mult decât jumătate din doza zilnică indicată.

Năutul, care se mai numește și ”fasole Garbanzo” ,se consumă în general în Asia și Africa și este un înlocuitor de carne, pentru persoanele care sunt vegane sau vegetariene, potrivit fanatik.ro.

Etichete
Comenteaza