Banciu pleacă de la B1 TV. Emisiunea de la Cluj, ultima înainte de pandemie

Banciu pleacă de la B1 TV. Emisiunea de la Cluj, ultima înainte de pandemie

Cunoscutul realizator de televiziune Radu Banciu, absolvent al Universității Babeș-Bolyai (UBB), a părăsit postul la care s-a consacrat, imediat după alegerile locale din acest an.

Acesta era angajat pe drepturi de autor și realiza emisiunea „Lumea lui Banciu”, conform EvZ.ro. El a devenit cunoscut ca unul dintre cei mai acizi jurnalisți la adresa politicienilor, și nu numai. După ce a părăsit postul, a mărturisit că a fost nevoit să ia o decizie definitivă la sfârșitul campaniei electorale.

Neprimind acceptul B1 TV, a fost nevoit să aleagă și a decis să meargă pe proiectul sportiv de la Look TV. „A fost o problemă de drepturi de autor. Eu cerusem voie conducerii să fac o emisiune sportivă. Am obținut acest drept. Mai făcusem emisiuni de sport, am reușit să împart cumva și capra și varza.

După ce lucrurile s-au înrăutățit de la jumătatea lui martie (pandemia, n.red.), am făcut ultima emisiune de la Cluj, pe 8 martie. Ne pregăteam de următoarea emisiune pe 15 martie, însă s-au întrerupt competițiile. Trei luni și jumătate nu am mai făcut emisiune. După acel interval, m-au contactat cei de la Look și mi-au propus să fac această emisiune, ce urma să devină cotidiană.

La acest sfârșit de campanie electorală, s-a pus această problemă, trebuia să fac o alegere definitivă. Am hotărât să continui pe proiectul sportiv. Am stat nouă ani și jumătate la B1 TV. Până la urmă, te și uzezi. Chestiunea asta cu politica nu era pentru veșnicie. Ce mai aveai de demonstrat după nouă ani și jumătate?”.

Banciu a absolvit Facultatea de Litere al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, iar în 1997 s-a mutat la București, unde a debutat ca jurnalist sportiv. Frecvent, realizatorul TV a intrat în atenția opiniei publice pentru comentariile controversate pe care le făcea în cadrul emisiunilor.

Comenteaza