Prima TV, afacere de Cluj. Urmează să fie cumpărată de proprietarul Look

Prima TV, afacere de Cluj. Urmează să fie cumpărată de proprietarul Look

Consiliul Concurenței din România (CCR) analizează tranzacția prin care compania Clever Business Transilvania (CBT) Cluj-Napoca preia postul de televiziune Prima TV.

CBT, companie controlată de omul de afaceri Adrian Tomșa, va achiziționa de la Prima Broadcasting, societate aflată în reorganizare, activitatea aferentă postului generalist de televiziune Prima TV, în temeiul unui contract de transfer de activitate.

Tomșa deține mai multe investiții în România, dintre care canalele TV Look (LookPlus și LookSport), AgroTV și Profit.ro, dar și paginile web Looksport, Lookplus, Lookmedica, Agrotv, Profit.ro. 

Această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de CCR. Instituția va evalua tranzacția în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege. 

CBT, companie cu profil de activități de difuzare de programe de televiziune, deținută de omul de afaceri clujean Adrian Tomșa (75%) și de Clever Media Network - CMN (25%) figurează cu o cifră de afaceri zero și cu o pierdere de 153.542 de lei anul trecut.

Totuși, CMN, firmă cu 61 de angajați, are afaceri de 111 milioane de lei și un profit de 3,9 milioane, conform portalului Termene.ro, cu aceeași activitate și adresă din Cluj-Napoca, fiind controlată 99% de Tomșa, alături de care apare ca asociat minoritar Victor Gongolea.

Comenteaza