Prima TV, cumpărată de clujeni

Prima TV, cumpărată de clujeni

Consiliul Concurenţei din România (CCR) a autorizat tranzacţia prin care Clever Media Transilvania (CMT) Cluj preia postul de televiziune Prima TV de la Prima Broadcasting București, companie aflată în reorganizare.

CMT este o companie ce aparține grupului deținut de Adrian Tomșa, care are mai multe investiții în România printre care canalele TV Look, AgroTV, Profit.ro, paginile web Looksport, Lookplus, Lookmedica, Agrotv, Profit.ro.

În urma analizei acestei concentrări economice, CCR a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

“Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial”, a precizat CCR.

Prima TV a fost preluată în temeiul unui contract de transfer de activitate. CMN, firmă cu 61 de angajați, are afaceri de 111 milioane de lei și un profit de 3,9 milioane, cu aceeași activitate și adresă din Cluj-Napoca, fiind controlată 99% de Adrian Tomșa, alături de asociatul minoritar Victor Gongolea.

Comenteaza