"Business-urile" de Cluj au luat naştere în perioada interbelică. Cum arăta zona SORA

"Business-urile" de Cluj au luat naştere în perioada interbelică. Cum arăta zona SORA

O fotografie din perioada interbelică prezintă zona actualului Bulevard 21 Decembrie 1989  (Magyar utca) din Cluj-Napoca, înainte de construcţia complexului comercial Sora. 

Fotografia a fost publicată pe pagina de Facebook Istoria Fotografiei Clujene, sursa citată fiind europeana.eu.

ZIUA de CLUJ a publicat un material intitulat "Radiografia Clujului interbelic. De la asfaltarea Pieţei Unirii, la primul "fast-food" de la Teatru sau reprezentanţa Ford a lui Poruţiu". În articol găsiţi şi câteva informaţii despre primele "business-uri" de Cluj. Mai multe detalii AICI! 

Aşadar, în perioada interbelică, negustorii români începuseră să deschidă propriile magazine în oraş: Vlad şi Vonica au deschis 2 prăvălii de brânzeturi şi mezeluri, în Piaţa Avram Iancu şi pe strada Petru Groza (Bulevardul Eroilor). Valer Pascu avea o prăvălie de coloniale şi delicatese pe Horea, Petru Bucoveanu şi-a deschis, în plin centru, pe lângă Primărie, bodega, o mare noutate în Ardeal, unde nu existau până atunci decât cafenele şi casine. Tot atunci se înfiripase la Cluj şi interprinderea lui Poruţiu, venit din America cu numele "Perry". "Avea reprezentanţa lui Ford, ale cărui maşini şi piese de schimb pe comercializa. Îi mergea bine, deşi Clujul nu avea mai mult de 100-200 de maşini în tot judeţul", punctează scriitorul. O altă interprindere românească era cea de pompe funebre a lui Ştefan Pop. 

Comenteaza