Cea mai bună dietă pentru o viaţă lungă. Este opusul dietei Paleo

Cea mai bună dietă pentru o viaţă lungă. Este opusul dietei Paleo
O dietă bogată în carbohidraţi şi săracă în proteine pare a fi cea mai eficientă în stimularea unui hormon cu beneficii în combaterea obezităţii şi prelungirea duratei de viaţă.

Studii anterioare au arătat că hormonul (Fibroblast Growth Factor 21) FGF21, potrivit unui experiment realizat de cercetătorii de la Yale School of Medicine, a dus la creşterea duratei de viaţă la şoareci cu 40% şi protejează împotriva pierderii funcţiei imune care vine odată cu înaintarea în vârstă. Totodată, s-a ajuns la concluzia că FGF21 joacă un rol în scăderea apetitului, echilibrarea metabolismului şi reducerea obezităţii.

Potrivit Business Insider, cercetatorii de la Universitatea din Charles Perkins Centre din Sydney au descoperit că dietele bogate în carbohidraţi şi sărace în proteine ​​sunt cele mai bune pentru creşterea nivelului de FGF21 la şoareci.

"În ciuda popularităţii ridicate a dietei Paleo, bogată în proteine, cercetările noastre sugerează că exact opusul acesteia ar putea fi eficientă pentru cei care înaintează în vârstă, adică o dietă bogată în carbohidraţi ar fi cea mai potrivită pentru o viaţă sănătoasă şi cât mai lungă", spune autorul principal Dr. Samantha Solon-Biet.

Ultimele descoperiri aduc cercetatorii mai aproape de înţelegerea modului în care funcţionează FGF21 şi cum ar putea fi folosit pentru a ajuta oamenii să aibă o viaţă mai sănătoasă şi să trăiască mai mult.

În cadrul studiului au fost testate pe şoareci 25 de diete care au variat în cantităţiile de proteine, carbohidrați, grăsimi şi energie.

Studiul a fost realizat în colaborare cu Institutul de Cercetare ANZAC, Universitatea Macquarie, EWOS Inovare în Norvegia și Centrul de Cercetare Pennington Biomedical din Louisiana, Statele Unite ale Americii.

 

Comenteaza