Cele mai bune hoteluri din România FOTO

Cele mai bune hoteluri din România FOTO
Două unităţi turistice din Cluj-Napoca apar în clasamentul naţional întocmit de portalul TripAdvisor, în urma voturilor exprimate de către clienţii care le-au trecut pragul.

Bucureştiul conduce în Top 25, cu 15 hoteluri, alte oraşe prezente fiind Sibiu (3), Cluj (2), Iaşi, Constanţa, Oradea, Piatra Neamţ şi Târgu-Mureş. Ierarhia este realizată în funcţie de preferinţele turiştilor care şi-au exprimat votul. Pe site apar şi opiniile acestora faţă de felul în care au fost primiţi, iar în unele cazuri, poziţia hotelierilor faţă de aspectele exprimate.

În primele 25 de locuri ale clasamentului pe România apar hotelurile clujene Ana Dome (locul 9) şi Opera Plaza (18), însă pe cele mai multe poziţii sunt unităţi turistice din Bucureşti. Topul este dominat de Little Texas (Iaşi), Ramada Bucharest North şi Epoque Boutique (ambele din capitală), urmate de Hilton (Sibiu), JW Marriott Grand, K+K Elisabeta, Sarroglia, Radisson Blu (Bucureşti), Golden Tulip Ana Dome (Cluj-Napoca) şi Plaza V Executive (Târgu-Mureş). Pentru Ana Dome au votat 69 de turişti: 32 l-au apreciat ca excelent, 31 ca foarte bun, 5 ca mediu şi 1 ca slab. Cei mai mulţi au sosit în interes de afaceri (41), urmaţi de cupluri şi de turiştii individuali (câte 10). Ei îl apreciază pentru rezervările prompte, sala de conferinţe încăpătoare şi înzestrată, parcarea subterană, personalul amabil, micul dejun consistent, curăţenie şi camerele spaţioase. „Mi-a plăcut muzica orientală din baie", mărturiseşte Lorya. Ea nu i-a dat nota maximă pentru că, deşi e bine dotat pentru întâlnirile de afaceri, nu e aproape de centrul oraşului, aspect sezizat şi de alţi turişti sosiţi pentru business.

Opera Plaza era considerat ca foarte bun de 26 dintre cei 47 de turişti care l-au votat, în timp ce 16 îl apreciau ca excelent. Aproape trei sferturi dintre cei care au acordat calificative au venit aici în interes de afaceri (29). Printre calităţile stabilimentului clienţii enumeră amabilitatea personalului, micul dejun copios, viteza internetului wireless, fructele proaspete din cameră, iar printre neajunsuri, spaţiul insuficient de parcare, centrul de fitness ori mocheta de pe coridoare. Un turist britanic apreciază umorul personalului hotelier şi faptul că barul din hol este mereu la dispoziţia clienţilor, în comparaţie cu alte unităţi de acelaşi calibru. „Hotelul este considerat destul de scump pentru Cluj, dar vă asigur că face toţi banii. Mi-am uitat jacheta în restaurant şi m-au sunat imediat să mi-o aducă în cameră" , mărturiseşte Masha, din Budapesta. Americanul Eric l-ar cota la 4*- sau la 3*+ după standardele SUA: „Poate fi comparat cu un Hilton sau cu un Hyatt drăguţ, dar are mai multă personalitate". De remarcat faptul că reprezentanţii hotelului au răspuns punctual fiecărui comentariu de pe Trip Advisor.

Top naţional hoteluri

1. Little Texas Iaşi 4*
2. Ramada Bucureşti 4*
3. Epoque Bucureşti 5*
4. Hilton Sibiu 5*
5. Marriott Bucureşti 5*
6. Elisabeta Bucureşti 4*
7. Sarroglia Bucureşti 4*
8. Radisson Bucureşti 5*
9. Ana Dome Cluj-Napoca 4*
10. Plaza Târgu-Mureş 4*

Sursa: TripAdvisor

 

 

Etichete
Comenteaza