Cireşele de mai. 5 beneficii uimitoare pentru sănătate

Cireşele de mai. 5 beneficii uimitoare pentru sănătate

Începe sezonul cireșelor, iar beneficiile acestora asupra organismului sunt dintre cele mai variate: ajută la eliminarea toxinelor, întăresc sistemului imunitar și luptă împotriva cancerului.

Începe sezonul cireșelor, iar beneficiile lor asupra sănătății sunt extraordinare.

Pentru cei care vor să dea jos câteva kilograme, cireșele pot fi un aliat de nădejde pentru că sunt foarte sărace în calorii. Un bol de cirese are doar 87 de calorii, 22 grame de carbohidrați, 1 gram de proteine și 3 grame de fibre, dar cu un conținut mare de fitonutrienți. 

Aceste fructe reprezintă și o importantă sursă de vitamina A, fiind bogate în betacaroten. Ele mai contin și multe dintre vitaminele din complexul de vitamine B, vitamina C, acid folic, niacină si riboflavină, precum si cantități semnificative de fier, magneziu și potasiu.

1. Combat cancerul. Culoarea roșie a cireșelor este dată de antociani, care le conferă puternice proprietăți antioxidante. Cireșele sunt bogate și în betacaroten, vitamina C, și quercetină, toate împreună acționând sinergic în lupta împotriva cancerului. În plus, studiile preliminare, citate de frunza-verde.ro, sugerează că antocianina și cianidina pot preveni apariția mutațiilor genetice care pot duce la apariția cancerului, dar împiedică și proliferarea celulelor canceroase.

2. Reglează tensiunea arterială. Cireșele au un conținut ridicat de potasiu, care reduce presiunea sanguină în mod natural. Potasiul echilibrează echilibrul fluidelor din corp, compensând efectul de creștere a tensiunii arteriale al sodiului. De aceea, studiile au arătat că persoanele care consumă alimente bogate în potasiu, așa cum sunt și cireșele, nu suferă de hipertensiune.

3. Ajută la îmbunatățirea somnului fiind una din puținele surse naturale de melatonină, un hormon care scade temperatura corpului provocând somnolență. Melatonina reglează ritmul cardiac și ciclul de somn al organismului.

4. Sunt o sursa bogată de vitamine A, B, C, E, acid folic, contribuind, astfel, la vitaminizarea organismului si la mentinerea sanatatii si frumusetii pielii și la întărirea sistemului imunitar al organismului, reducând riscul îmbolnăvirilor.

5. Cireșele reprezintă o sursă deloc de neglijat de fibre - aproximativ 3 grame per porție- care ajută la menținerea sănătății sistemului digestiv.

Comenteaza