Clătitele de la Cluj care "îndulcesc" viața românilor. Poartă nume de pictori celebri

Clătitele de la Cluj care "îndulcesc" viața românilor. Poartă nume de pictori celebri
| Foto: facebook.com/LaNuStiuCine

Marii pictori şi culorile lor preferate au inspirat denumirile clătitelor din camioneta "La Nu Ştiu Cine", o afacere de tip food-truck pornită la Cluj 25.000 de euro.

Clătita "Picasso" aduce un omagiu albastrului artistului, prin afinele din reţetă, în timp ce roşul lui "Grigorescu" se regăseşte în căpşunele din clătita ce poartă numele pictorului român. În meniul clătităriei ambulante, care a primit în 2017 premiul pentru "cel mai bun desert stradal", se mai regăsesc produsele Van Gogh (ce include piure de castane), Rubens (cu mascarpone şi caramel) şi Rembrandt (cu praline, migdale şi îngheţată de caramel).

"Am pus din diferite perioade şi din diferite ţări un artist reprezentativ. "Grigorescu" e printre cei mai vânduţi", a declarat pentru Agerpres Vali Dulea, care a început afacerea în 2015.

Dulea spune că a ales afacerea cu clătite pentru că acestea sunt "un desert de nerefuzat".

Antreprenorul are, în prezent, două food truck-uri şi un spaţiu în Cluj-Napoca. Potrivit acestuia, investiţia într-un camion cu mâncare se ridică la aproximativ 25.000 de euro. În funcţie de eveniment, dimensiunea echipei din camion variază. Dacă la Untold echipa a fost formată din 16 persoane, la Bucureşti cinci oameni vor face clătite pentru vizitatorii festivalului de mâncare stradală, afirmă clujeanul.

Povestea clătităriei "La Nu Știu Cine" îi are în spate pe Valentin Dulea și pe Razvan Briciag, doi absolvenți ai Universității de Artă și Design, care au hotărât în 2015 să-și pună talentul artistic în slujba gastronomiei "stradale".

Comenteaza