Cum să eviţi să te îngraşi iarna

Cum să eviţi să te îngraşi iarna
Odată cu instalarea sezonului rece evităm să petrecem prea mult timp afară, iar reducerea activitătii fizice are drept consecinţă favorizarea depunerii ţesutului adipos.

Frigul de afară ne ţine mai mult în casă, nu mai facem destulă mişcare, iar preparatele tradiţionale de iarnă sunt pline de tentaţii de la care cu greu ne putem abţine. Iată câteva metode care te pot ajuta să ieşi din iarnă cu cât mai puţine kilograme acumulate:

Hidratează-te. Chiar dacă corpul nu îţi mai cere atâta apă ca în perioada caldă a anului, nu uita că trebuie să bei suficiente lichide, evită, însă, alcoolul, ciocolata caldă care e plină de calorii şi orientează-te spre ceaiuri din plante, cafea fără zahăr şi lapte degresat. Alege să consumi supe şi ciorbe calde care au un aport caloric mai scăzut şi te feresc de răceală şi gripă.

Mănâncă fibre. Încearcă să introduci zilnic în alimentaţie cât mai multe fructe şi legume. Nu uita de fasole, mazăre, linte şi năut care sunt o foarte bună sursă de fibre şi, în acelaşi timp, foarte hrănitoare.

Nu exagera cu cantităţile. În sezonul rece temperaturile scăzute ne predispun la excese alimentare. Cel mai indicat ar fi să mâncăm des şi puţin. Dacă nu reuşim să ne schimbăm stilul de masă, măcar să ăncercăm să reducem cantităţile.

Fă mişcare. Chiar dacă nu îţi vine să mai mergi la sală ori la alergat aşa cum o faci în restul anului, încearcă, totuşi, să te mişti zilnic. Chiar şi o simplă plimbare în aer liber, într-un ritm mai susţinut, poate face minuni, iar dacă eşti un împătimit al sporturilor de iarnă, cu atât mai bine!

Nu ocoli cântarul. Până la urmă, doar cântarul ne poate indica, cu precizie, cum stăm cu silueta. Dacă observi că numărul kilogramelor tinde să crească, înseamnă că trebuie să iei măsuri.

 

 

Comenteaza