Desert de toamă: brioşe cu mere şi scorţişoară

Desert de toamă: brioşe cu mere şi scorţişoară

Brioşele cu mere şi scorţişoară sunt desertul perfect pentru o zi de toamnă. 

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Ingrediente:

1 cană cu zahăr
1 1/2 cană cu făină
1 cană cu lapte vegetal
100 ml de ulei
un praf de sare
1/2 pliculeţ praf de copt (5g)
1 măr mare, tăiat cubuleţe
zahăr pudră
scorţişoară

Mod de preparare:

Se freacă bine uleiul cu zahărul, de preferat cu mixerul. Se toarnă treptat laptele (rece), se încorporează în făină amestecată cu sarea şi praful de copt, toate cernute. Se adaugă în compoziţie cubuleţe de măr (fără coajă). Compoziţia astfel obţinută se toarnă în formele de brioşe, pregătite cu hârtiuţe speciale sau unse cu ulei şi tapetate cu făină. Se coace la cuptor, la foc moderat, aproximativ 35 de minute. Se presară cu zahăr pudră, dar numai după ce s-au răcit puţin.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza