Există un secret al longevității? Locuri miraculoase din lume pline de tinereţe fără bătrâneţe

Există un secret al longevității? Locuri miraculoase din lume pline de tinereţe fără bătrâneţe
Una dintre cele mai mari dorințe ale omului modern este să trăiască mult și… bine! Este foarte adevărat că durata medie de viață a crescut semnificativ în zilele noastre, însă parcă nu e destul.

Există câteva zone pe Pământ unde oamenii locului par să fi descoperit secretul longevității și ne fac pe noi, ceilalți, să ne întrebăm ce anume am putea schimba în modul nostru de trai, astfel încât să avem o viață cât mai lungă și, foarte important, cât mai sănătoasă? Să vedem câteva astfel de locuri miraculoase, pentru a afla dacă există un secret al longevității.

Insula Okinawa, Japonia. În 2006, pe această insulă trăiau 740 de persoane cu vârste peste 100 de ani, 90% dintre acestea fiind femei. Dacă în majoritatea țărilor dezvoltate există aproximativ 10-20 de centenari la 100.000 de persoane, în Okinawa sunt 50 de centenari.
Pe lângă acest lucru, cei mai mulți dintre locuitori se bucură de o sănătate înfloritoare. Firește, acest lucru a trezit interesul specialiștilor, care au făcut un studiu, pentru a afla cu ce se deosebesc localnicii din Okinawa de alți oameni moderni.
Și au aflat că factorii ereditari, evitarea tutunului, consumul moderat de băuturi alcoolice şi o alimentaţie echilibrată constituie principalele motive ale longevității acestora.

Dieta locuitorilor este săracă în calorii şi bogată în fibre, grăsimi „sănătoase" (acizi omega-3, grăsimi mononesaturate etc.), legume şi fructe. Mai mult, ei obişnuiesc să mănânce până când se simt sătui doar în proporţie de 80 la sută. Locuitorii din Okinawa se menţin activi pe plan fizic ocupându-se cu grădinăritul, mergând zilnic pe jos sau desfăşurând alte activităţi, precum dansurile tradiţionale. Testele de personalitate au arătat că centenarii sunt optimişti, adaptabili şi că reuşesc să facă faţă stresului.

Vezi şi alte locuri ale căror locuitori se bucură de sănătate şi longevitate pe Dr. Quinn.

 

Comenteaza