Folk-ul din Vama Veche se mută la Cluj

Folk-ul din Vama Veche se mută la Cluj
Un număr de 66 de artişti, între care jumătate au cântat la faimosul cenaclu Flacăra, vin la Cluj între 25 şi 28 octombrie, la prima ediţie a Napoca Folk Festival.

Manifestarea are ca model festivalul Folk You din Vama Veche, iar între vedetele care vor cânta la Cluj se numără Mircea Vintilă şi trupa sa Brambura, Nicu Alifantis, Ducu Bertzi, Florin Chilian, Ţapinarii, Mircea Baniciu, Vasile Şeicaru sau Magda Puşkaş. Concertele au loc la Casa de Cultură a Studenţilor şi în localul Biblioteca Centrală Janis.


Biletele vor costa între 35 şi 60 de lei pentru o zi de festival, cu reducere pentru studenţi. Pot fi achiziţionate şi abonamente pe două sau trei zile, la preţuri cuprinse între 54 şi 130 de lei. "Ideea acestui proiect îi aparţine folkistului Emeric Imre, care dorea demult un festival de folk la Cluj, un festival despre care ne-am gândit că nu poate lipsi dintr-un oraş care se vrea o capitală europeană", a declarat Adi Muntean, unul dintre organizatori şi proprietarul Bibliotecii Centrale Janis. "Am fost în această vară la Folk You în Vama Veche şi mi-am dat seama că publicul de folk nu e unul bătrân cum s-ar crede, dimpotrivă sunt oameni tineri, din clasa de mijloc, foarte bine reprezentaţi la Cluj".


Magda Puskas a subliniat astăzi într-o conferinţă de presă că muzica folk e una de actualitate. "Sunt încredinţată că vom avea un public numeros, pentru că folk-ul e o muzică specială, ce se ascultă nu cu urechea ci cu inima", a spus cântăreaţa.


Organizatorii au mai anunţat că au achiziţionat mărcile Napoca Rock Festival şi Napoca Jazz Festival. Pentru cel din urmă, au planuri în primăvara viitoare.

Comenteaza