Fotomodel de Cluj: "Vulpea la fereastră" în unul dintre cătunele depopulate din Câmpia Transilvaniei

Fotomodel de Cluj: "Vulpea la fereastră" în unul dintre cătunele depopulate din Câmpia Transilvaniei
| Foto: @Coroiu Tavi - Facebook Fauna României - Conservare prin educaţie

Un splendid exemplar de "Vulpes vulpes" a fost fotografiat luna aceasta în judeţul Cluj. Coana vulpe se uită fix în obiectiv şi arată exact ca un fotomodel de excepţie.

Tavi Coroiu, unul dintre moderatorii grupului Fauna României - Conservare prin educaţie a publicat pe Facebook o fotografie splendidă pe care a denumit-o "Vulpea la fereastră".

Exemplarul de Vulpes vulpes a fost surprins în judeţul Cluj, Câmpia Transilvaniei în data de 4 februarie 2024, potrivit informaţiilor oferite de Tavi Coroiu.

Coana vulpe ar fi luat în folosinţă o casă parţial prăbuşită de prin cătunele depopulate din judeţul Cluj, mai scrie unul dintre iubitorii de faună şi natură din Romania.

"Vă rugam să ne recomandaţi sau să invitaţi şi alţi iubitori de faună şi natură din România şi din alte ţări. Mai mulți oameni expuși la fenomenul naturalistic, mai multe șanse de câștig pentru fauna țării", transmit cei de la Fauna României - Conservare prin educaţie. 

Vulpea roșie (Vulpes vulpes) este o specie de mamifer din familia Canidae și este una dintre cele mai răspândite specii de vulpe din lume. Este cunoscută și sub numele de vulpe comună sau vulpe roșie europeană. Vulpea roșie este adesea asociată cu inteligența și agilitatea, devenind subiectul multor povești și legende.

Comenteaza