Gust de toamnă! Cum faci cea mai bună supa cremă de dovleac

Gust de toamnă! Cum faci cea mai bună supa cremă de dovleac

Pe lângă că e sănătoasă și gustoasă, supa cremă de dovleac se gătește rapid și ușor.

Suntem obișnuiți să coacem dovleacul la cuptor sau să îl folosim la prepararea plăcintelor, însă există o mulțime de feluri în care poate fi gătit. Supa cremă de dovleac este una dintre variante, mai ales că rețeta este simplă, ieftină și rapidă. 

Ingrediente:

1 kg miez dovleac placintar taiat cubulete

1/2 lingurita sare

400 ml supa de pui

2 morcovi

2 cepe nu prea mari

2 linguri unt

200 ml smantana grasa

Cum se face:

Taie dovleacul in cubulete mici, curata si feliaza morcovii, taie ceapa in rondele. Pune-le toate intr-o oala impreuna cu supa de pui si putina sare si lasa-le sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 40 de minute, pana cand dovleacul este foarte moale. Toarna legumele fierte cu tot cu zeama ramasa intr-un blender si adauga untul. Mixeaza pana cand devin o pasta groasa. Adauga si smantana in crema de supa.

Servete supa calda cu o lingura de smantana si crutoane crocante cu oregano.

 

Comenteaza