Rețetă de toamnă. Cel mai bun gem de prune, trucul pe care puţine gospodine îl ştiu

Rețetă de toamnă. Cel mai bun gem de prune,  trucul pe care puţine gospodine îl ştiu

Gemul de prune nu este doar gustos, ci are şi numeroase efecte benefice pentru organism: este detoxifiant, tratează constipaţia şi conţine antioxidanţi.

Reţetă GEM DE PRUNE. Ingrediente:

6 kg de prune coapte (cântărite fără sâmburi)
1 kg de zahăr

Reţetă GEM DE PRUNE. Mod de preparare:

 Prunele se spală, se sparg pentru scoaterea sâmburilor, se pun într-un vas mare şi se lasă cel puţin 2 ore cu zahărul peste ele pentru a-şi lăsa zeama necesară fierberii. Se poate băga în blender o parte din prune sau se pot da prin tocătorul de carne. Gemul va fi astfel mai fin.

Se pun la fiert, întâi la foc mare, apoi la foc mic, amestecându-se cu atenţie pentru a se evita lipirea dar şi pentru a nu transforma gemul într-un piure de prune. Ca un mic truc, în oala în care se pun fructele la fiert se pun pe fund câteva picături de ulei. Atenţie însă: acest truc nu garantează că gemul nu se va lipi de vas dacă este lăsat nesupravegheat.

Reţetă GEM DE PRUNE. Între timp borcanele trebuie spălate, uscate şi sterilizate la cuptor. După răcire gemul este pus în borcane, căpăcit şi pus din nou la cuptor (în borcane) fără a se ţine foarte mult, (dar atât cât trebuie, în funcţie de numărul borcanelor, de temperatura setată) pentru a se da un plus de siguranţă în păstrarea lor pe timpul iernii.

Comenteaza