Minionii au dat lovitura. Încasări de 1 miliard de dolari

Minionii au dat lovitura. Încasări de 1 miliard de dolari
Simpaticii minioni, personaje care au ajuns virale în ultima perioadă, au dat lovitura. Animația a intrat în clubul select al filmelor care au generat încasări de peste 1 miliard de dolari pe plan mondial, informează variety.com.
Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Aceasta a fost cea de-a treia realizare importantă pentru studioul Universal în ultima săptămână, care a stabilit un nou record în box office-ul intern, pe 26 august, cu 2,113 miliarde de dolari, şi un nou record în box office-ul internaţional, pe 24 august, cu 3,78 miliarde de dolari.

Comedia de animaţie "Minionii" a generat încasări de 682 de milioane de dolari pe plan internaţional şi încasări de 321,9 miloane de dolari în America de Nord. Graţie acestei performanţe de box office, "Minionii" ocupă locul al treilea în topul filmelor de animaţie cu cele mai mari încasări din toate timpurile, după "Regatul de gheaţă/ Frozen" (1,27 miliarde de dolari) şi "Povestea jucăriilor 3/ Toy Story 3" (1,06 miliarde de dolari). De asemenea, "Minionii" a devenit cel de-al 23-lea film din istoria cinematografiei mondiale care a depăşit pragul încasărilor mondiale de 1 miliard de dolari.

Totodată, performanţa stabilită de acest film marchează o nouă premieră: este pentru prima dată când trei filme lansate de acelaşi studio de la Hollywood într-un singur an depăşesc pragul de 1 miliard de dolari. "Furious 7" a generat 1,5 miliarde de dolari, iar "Jurassic World" a generat 1,6 miliarde de dolari - şi este încă proiectat în cinematografe.

Performanţele financiare ale filmului "Minionii" au toate şansele de a fi îmbunătăţie în viitorul apropiat, deoarece acest film va fi proiectat în curând şi pe alte pieţe cinematografice, urmând să aibă premiera în Italia, vineri, în Turcia pe 4 septembrie, în China pe 13 septembrie şi în Grecia pe 24 septembrie.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza