Video Moartea reginei Elisabeta a II-a. Regele Charles al III-lea se va adresa națiunii / Mii de oameni, în fața Palatului Buckingham

Moartea reginei Elisabeta a II-a. Regele Charles al III-lea se va adresa națiunii / Mii de oameni, în fața Palatului Buckingham

Charles este prezentat deja ca rege pe site-ul Casei Regale, care a fost actualizat după moartea Reginei Elisabeta a II-a.

Ce se va întâmpla astăzi :

  • Regele Charles și Camilla au stat joi seară la Balmoral, dar se întorc vineri la Londra, unde noul rege va avea o audiență cu noul premier, Liz Truss.
  • Planurile de înmormântare vor fi confirmate, ultimul cuvânt în privința detaliilor avându-l Charles. Regele se va întâlni, cel mai probabil,cu Earl Marshal (ducele de Norfolk) care se ocupă de înmormântarea Reginei, pentru a aproba programul pentru zilele următoare.
  • Guvernul va confirma durata de doliu național, care va fi probabil de aproximativ 12 zile, de acum până a doua zi după înmormântarea Reginei.
  • Oamenii au început deja să se adune în mulțimi mari și să lase flori în afara Palatului Buckingham și a altor clădiri regale. De asemenea, miniștrii vor anunța că ziua înmormântării va fi sărbătoare legală, deci liberă.
  • Clopotele vor bate la Westminster Abbey, la Catedrala Sf. Paul și la Castelul Windsor. Bisericile sunt îndemnate să bată clopotele în toată Anglia la prânz.
  • Regele Charles al III-lea se va adresa națiunii, într-un mesaj pe care urmează să îl înregistreze, la începutul serii. El va aduce un omagiu Reginei și se va angaja să-și facă datoria ca nou suveran.
  • Prim-ministrul și miniștrii înalți sunt așteptați să participe la o slujbă publică de comemorare la catedrala St Paul din centrul Londrei.

Regina Elisabeta a II-a a murit joi la Castelul Balmoral, a anunțat Palatul Buckingham.

Comenteaza