Obiceiul zilnic de doar 11 minute care îți prelungește viața. Ce mai aștepți?

Obiceiul zilnic de doar 11 minute care îți prelungește viața. Ce mai aștepți?

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că oamenii ar putea trăi mai mult și ar fi mai sănătoși dacă ar face mici schimbări în viața de zi cu zi.

Una dintre aceste schimbări care sunt benefice pentru sănătate este mișcarea. O plimbare ZILNICĂ până la magazin ar putea fi cheia pentru a trăi mai mult, spun oamenii de știință. Da, doar 11 minute de mers pe jos în fiecare zi reduc riscul de deces prematur cu 23%, arată un studiu al Universității Cambridge. 

Plimbarea este suficientă pentru a reduce riscul de boli de inimă sau cancer, chiar dacă nu atinge recomandarea de 2,5 ore pe săptămână activitate fizică.

"Dacă ești o persoană căreia ideea de 150 de minute de activitate fizică pe săptămână i se pare puțin descurajantă, atunci descoperirea noastră ar trebui să fie o veste bună", a spus autorul studiului, doctorul Soren Brage

Cercetarea celor de la Universitatea Cambridge a folosit date colectate din 196 de studii, care au implicat peste 30 de milioane de persoane, conform The Sun.

Cercetătorii au descoperit că doar unul din trei oameni realizează cele 150 de minute de exerciții săptămânale pe care ar trebui să le facă și chiar dacă persoanele cele mai în formă aveau cea mai bună stare de sănătate, s-a obsevat că și cei care făceau doar jumătate din doza de mișcare recomandată aveau un risc mai scăzut de îmbolnăvire.

Astfel, studiul a arătat că o medie de 75 de minute de activitate fizică pe săptămână a redus riscul de cancer cu 7% la sută și riscul cardiac cu 17%, comparativ cu persoanele inactive.

Mișcarea îmbunătățește sănătatea prin stimularea circulației către inimă și creier și reducerea zahărului și grăsimilor din sânge, plus reducerea obezității.

„Activitatea moderată nu trebuie să implice ceea ce credem în mod normal despre exerciții fizice. De exemplu, încercați să mergeți pe jos sau cu bicicleta până la serviciu în loc să folosiți o mașină sau să vă jucați cu copiii sau nepoții. Făcând activități care vă plac și care sunt ușor de inclus în rutina dumneavoastră săptămânală este o modalitate excelentă de a deveni mai activ”, a concluzionat dr. Leandro Garcia, de la Universitatea Queen din Belfast, coautor al studiului.

Comenteaza