Plantă cu virtuţi curative. Frunzele lui verzi fac minuni pentru sănătate

Plantă cu virtuţi curative. Frunzele lui verzi fac minuni pentru sănătate
Este una dintre cele mai benefice plante pentru organismul nostru.

Plantă originară din Asia Mică, spanacul este o plantă legumicolă şi medicinală. 

Frunzele spanacului au peţiolul lung, formă de săgeată şi ovat-alungită, sunt cărnoase şi au culoarea verde închis. 

Fiind bogat în substante nutritive, spanacul ofera aproape jumatate din necesarul zilnic de vitamina A, doar prin consumul unei cesti.

Adăugând spanacul în dietă obţinem o serie de beneficii, spun medicii. Planta este bogată în vitamina C, fier, calciu, acid folic, vitamina K si fibre.

O cană de spanac contine aproximativ 20% din doza zilnica recomandata de fibre care ajuta la digestie, previn constipatia şi echilibreaza zaharul din sange.

Datorită flavonoidelor pe care le conţine, spanacul poate fi o armă redutabilă în lupta cu cancerul. S-a dovedit că flavonoidele incetinesc diviziunea celulara in cazul cancerului de stomac si de piele. Mai mult, spanacul ofera o protectie importanta impotriva aparitei cancerului agresiv de prostata.

Reglează tensiunea arterială, îmbunătăţeşte vederea datorită conţinutului de luteină, protejează ochii de aparitia cataractei, dar si de degenerescenta maculara legata de varsta.

Spanacul conţine peste 337 unitati din doza zilnica de vitamina A, care nu doar protejeaza ci si intareste anumite puncte de intrare in corpul uman, cum ar fi membranele mucoase, tractul respirator, sistemul urinar si intesinal.

Conţinutul de vitamina K din spanac contribue foarte mult la formarea unui sistem nervos sanatos si a functiei cerebrale prin furnizarea unei cantitati esentiale a unui tip de grasime esentiala pentru procesul productiei tecii de mielina care se afla in jurul nervilor.

Frunzele se consumă sub formă de preparate alimentare, de salate sau de suc.

Naturiştii nu recomandă fierberea frunzelor de spanac, toate proprietăţile lui păstrându-se numai în stare crudă.

 

 

Comenteaza