Planta despre care se crede că încetinește îmbătrânirea. Ar reduce și riscul unor tipuri de cancer sau de Alzheimer

Planta despre care se crede că încetinește îmbătrânirea. Ar reduce și riscul unor tipuri de cancer sau de Alzheimer

Cercetătorii studiază de ani de zile beneficiile acestei plante, despre care se crede că încetineşte îmbătrânirea şi reduce riscul apariţiei bolii Alzheimer.

Un cercetător în neuroştiinţe discută despre multiplele beneficii ale unei plante obişnuite despre care se crede că încetineşte îmbătrânirea şi reduce riscul apariţiei bolii Alzheimer.

Dr. Robert Love, cercetător în neuroştiinţă şi al bolii Alzheimer, spune că turmericul, o substanţă care se găseşte în vechea rădăcină indiană Curcuma, se numără printre cele mai puternice ierburi.

Cercetătorii studiază de ani de zile beneficiile acestei plante, cunoscută mai ales pentru reducerea inflamaţiilor şi a simptomelor artritei, conform The Focus.

Cercetătorul detaliază însă şi alte beneficii ale turmenicului, inclusiv capacitatea acestuia de a încetini îmbătrânirea şi de a adăuga mai mulţi ani la viaţă.

Potrivit Dr. Robert, turmenicul contribuie la longevitate prin proprietăţile sale antioxidante, care protejează celulele din organism de daune şi de „nivelurile ridicate de radicali liberi", despre care se spune că accelerează îmbătrânirea.

Pe lângă longevitate, planta reduce riscul de boli de inimă şi anumite tipuri de cancer, spune specialistul în neuroştiinţe.

Se spune că încetineşte îmbătrânirea creierului prin îmbunătăţirea memoriei, după cum au demonstrat studiile ştiinţifice.

Doctorul Robert Love recomandă 1.000 de miligrame pe zi. El sugerează să căutaţi un supliment de turmenic cu piper negru.

Comenteaza