Rețeta bunicii. Cum faci cea mai bună plăcintă ardeleanească

Rețeta bunicii. Cum faci cea mai bună plăcintă ardeleanească

Iată de ce ai nevoie ca să faci o bunătate de plăcintă ardelenească, de să te lingi pe degete...

Uite de ce ai nevoie pentru câteva plăcinte pe cinste:

500 g făină albă
2 ouă
500 g brânză de vacă, la alegere - dulce sau sărată
2 legături de mărar proaspăt
1 plic cu drojdie uscată sau o bucată proaspătă
o cană cu ulei
puțină sare

Cum se face aluatul

Se pune făina într-un vas adânc, în mijloc se face o gaură în care se toarnă o cană cu apă calduță și drojdia. Le lăsăm să se odihnească împreună cam 10 minute, după care începem să frământăm totul, adăugând și o țâră de sare și ulei. Apoi, iar lăsăm totul să stea în tihnă vreo 20 de minute. 

Cum se face umplutura

Se aruncă branza într-un bol unde se amestecă cu ouăle și mărarul tăiat mărunt-mărunt. Dacă trebuie, mai punem și un varf de sare - după gust.  Și...gata!

Cum se face placinta

Întindem bine o bucată de aluat, cam cât o farfurie mai mare și punem în mijloc brânza. Cam o lingură. O întindem puțin și împăturim plăcinta. O presăm ușor cu palma, presărăm nițică făină pe ea și o așezam cu grijă în tigaia în care uleiul trebuie să fie destul cât să înece plăcinta și să fie bine încins. 

Comenteaza