Rețetă de toamnă: Prăjitură cu dovleac

Rețetă de toamnă: Prăjitură cu dovleac
| Foto: Shutterstock / https://hellotaste.ro/

O rețetă de prăjitură cu dovleac este una dintre cele mai simple variante de desert atunci când toamna e în toi. Se face rapid, iar umplutura de dovleac este delicioasă.

Dovleacul plăcintar, vedeta toamnei, e un aliment care este folosit şi la deserturi, nu doar la felurile principale de mâncare. De la prăjituri, la plăcinte, cornuleţe sau ştrudel cu aluat sau foietaj dovleacul ne potoleşte pofta de dulce, dar totodată e şi un ingredient care oferă o sursă bogată de vitamine şi substanţe nutritive benefice pentru sănătate.

Iată o reţetă de prăjitură cu dovleac apreciată pentru că este gustoasă, economică și rapidă, propusă de cei de la hellotaste.ro

INGREDIENTE: 
Blat:
4 ouă
230 g zahăr
130 ml ulei
170 ml lapte
320 g făină
1 plic praf de copt
esență de vanilie
un praf de sare.

Umplutură:
2 kg de dovleac
1 linguriță cu vârf de scortișoară
8-10 linguri de zahăr
zahăr pudră pentru decor.

Mod de preparare: 
Umplutura: Se curăță dovleacul de coajă și de semințe și se dă pe răzătoarea mare. Apoi se pune la călit împreună cu zahărul. Se amestecă din când în când, până când se înmoaie. Apoi se pune scorțișoara, se amestecă pentru a se încorpora și se ia de pe foc. Se lasă să ajungă la temperatura camerei.

Blatul: De pun într-un bol ouăle și zahărul și se bat cu mixerul până își dublează volumul. Apoi se adaugă esența de vanilie și uleiul puțin câte puțin, mixând continuu. De adauga laptele și se amestecă până se omogenizează. După aceea se pun făina, praful de sare și praful de copt și se încorporează cu o spatulă.

Aluatul se împarte în două. O parte se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt de 25X35 cm. Se întinde compoziția cu o spatulă ca să fie întinsă uniform. Apoi se dă la cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 10 minute.

Se scoate tava din cuptor și se întinde compoziția de dovleac, se întinde și se toarnă deasupra restul de aluat. Se mai dă tava la cuptor pentru 40 de minute. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească și se pudrează cu zahăr. Poftă bună!

Comenteaza