SECRETUL longevității, dezvăluit de un medic renumit. Cele 5 alimente care îl ajută să rămână biologic cu 20 de ani mai tânăr

SECRETUL longevității, dezvăluit de un medic renumit. Cele 5 alimente care îl ajută să rămână biologic cu 20 de ani mai tânăr

Medicul spune că cele cinci alimente acţionează ca "medicament" şi joacă un rol vital în menţinerea sănătăţii optime şi prelungirea longevităţii.

Dr. Mark Hyman, un expert în longevitate renumit, atribuie vitalitatea sa juvenilă şi riscul redus de boli cronice unei diete zilnice axate pe cinci alimente-cheie, conform Fortune. La vârsta de 63 de ani, el pretinde că este biologic cu 20 de ani mai tânăr, atribuind acest lucru stilului său de viaţă şi alegerilor alimentare, scrie Mediafax.

Abordarea sa, descrisă în cartea sa de succes "Young Forever: The Secrets to Living Your Longest, Healthiest Life", pune accentul pe rolul nutriţiei, exerciţiilor fizice, gestionării stresului şi interacţiunii sociale în încetinirea procesului de îmbătrânire şi promovarea longevităţii.

Iată cele cinci alimente pe care Hyman le include în dieta sa zilnică:

1. Legumele crucifere: broccoli, varză de Bruxelles, varză kale şi varza sunt bogate în fitonutrienţi care reduc inflamaţia şi scad riscul de cancer. Ele susţin, de asemenea, căile de detoxifiere celulară şi optimizează statusul mineral.

2. Uleiul de măsline: uleiul de măsline extra-virgin, un element de bază al dietei mediteraneene, furnizează antioxidanţi care protejează împotriva bolilor cronice precum boala de inimă. De asemenea, ajută la combaterea stresului oxidativ, contribuind la sănătatea creierului.

3. Nucile: caju, migdale şi nuci sunt bogate în fibre, grăsimi sănătoase, promovând saţietatea şi energie susţinută. Ele contribuie la un risc redus de diabet şi susţin sănătatea şi longevitatea generală.

4. Fructele de pădure: afinele şi murele sunt pline de antioxidanţi şi fitochimicale care activează căile de longevitate, combat inflamaţia şi menţin sănătatea intestinului.

5. Ceaiul verde: bogat în catechine, ceaiul verde reduce stresul oxidativ şi protejează creierul de boli legate de vârstă. Hyman a observat consumul de ceai de salvie sălbatică în zonele albastre, regiuni asociate cu longevitatea şi rate mai scăzute de boli cronice.

Aceste alimente, conform lui Hyman, acţionează ca "medicament" şi joacă un rol vital în menţinerea sănătăţii optime şi prelungirea longevităţii.

Comenteaza