Un cercetător în neuroştiinţe dezvăluie cinci obiceiuri simple pentru îmbunătăţirea memoriei

Un cercetător în neuroştiinţe dezvăluie cinci obiceiuri simple pentru îmbunătăţirea memoriei

Un medic neurolog a dezvăluit cinci lucruri simple pe care oamenii le pot face în fiecare zi pentru a-și stimula creierul și a-și îmbunătăți memoria.

Sănătatea creierului este un aspect critic, iar protejarea acestuia poate reduce riscul de a dezvolta boala Alzheimer și demența, care este în creștere, potrivit New York Post, citat de Mediafax.

Medicul neurolog Rachelle Summers a împărtășit obiceiurile sănătoase pe care le recomandă oamenilor pentru a-și îmbunătăți memoria.

  1. Dormiţi suficient: Este recomandat să dormiţi între 8 şi 10 ore pe noapte. Somnul consolidează amintirile pe termen lung.
  2. Faceţi exerciţii fizice regulate: Includeţi exerciţii aerobice în rutină, cum ar fi mersul pe jos, alergarea sau înotul. Exerciţiile aerobice îmbunătăţesc memoria la adulţii de toate vârstele.
  3. Practicaţi mindfulness: Meditaţi sau scrieţi într-un jurnal pentru a vă concentra asupra prezentului. Mindfulness creşte grosimea cortexului prefrontal, o regiune a creierului asociată cu atenţia şi memoria.
  4. Încercaţi activităţi stimulatoare: Învăţaţi o limbă nouă sau un instrument muzical. Astfel de activităţi stimulează creierul şi promovează dezvoltarea de noi conexiuni neuronale.
  5. Exersaţi recuperarea: Încercaţi să vă amintiţi lucruri din memorie fără a folosi internetul. Recuperarea întăreşte conexiunile neuronale şi vă ajută să vă amintiţi mai bine informaţiile.

O modalitate distractivă este trivia (teste de cultură generală) pentru a vă pune la încercare memoria.

Comenteaza