Un leac la îndemâna oricui, contribuie la reducerea colesterolului şi la pierderea în greutate

Un leac la îndemâna oricui, contribuie la reducerea colesterolului şi la pierderea în greutate
Conţin compuşi naturali care pot stimula eliberarea anumitor substanţe chimice la nivelul creierului care pot lupta împotriva depresiei şi sunt foarte cunoscute pentru conţinutul lor bogat de acizi graşi omega 3, grăsimi esenţiale pentru organism.

Unul dintre cele mai la îndemână moduri prin care ne putem îmbunătăţi starea generală de sănătate este consumul de nuci.

Nucile sunt surse excelente de proteine, sunt foarte bogate în fibre, vitamine, antioxidanti şi minerale, contribuie la consolidarea oaselor şi a nivelurilor scăzute de glucoză din sânge, eficiente în combaterea depresiei. 

Pentru cei care urmăresc pierderea în greutate, consumul catorva nuci înainte de masă poate suprima apetitul prin reducerea cantităţii de aport caloric.

Nucile sunt o sursă foarte bogată de vitamina E, un antioxidant preţios care contribuie la reducerea riscului de cancer. De asemenea, consumul de nuci îi asigură organismului tau şi o parte din necesarul zilnic de vitamina B, potasiu, mangan, calciu şi magneziu.

Proprieăţtile antioxidante ale nucilor contribuie la reducerea stresului oxidativ cronic şi proprietăţiile anti-inflamatorii contribuie la reducerea inflamaţiei cronice care reprezintă cea mai mare ameninţare pentru dezvoltarea cancerului.

Cancerul de prostată şi cancerul de sân sunt două dintre cele mai studiate tipuri de cancer în relaţie cu aportul de nuci. Cercetătorii au constatat, în urma unor studii efectuate, fie pe subiecţi umani - în cazul cancerului de prostată, fie pe studii desfăşurate pe şoarecii de laborator - în cazul cancerului de sân că, riscul dezvoltării acestor două tipuri de cancer a fost redus semnificativ în urma consumului de nuci.

 

Comenteaza