Viermii de făină au devenit aliment în UE. Vor da românii drobul şi cârnaţii pe insecte?

Viermii de făină au devenit aliment în UE. Vor da românii drobul şi cârnaţii pe insecte?

Comisia Europeană a anunțat că utilizarea viermilor de făină galbeni uscați ca aliment a fost aprobată de statele membre.

„Astăzi, 4 mai, statele membre au aprobat o propunere a Comisiei Europene care permite utilizarea viermilor de făină galbeni uscați ca aliment nou”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene. Conform documentului, această primă autorizare de introducere a insectelor pe piața UE ca alimente noi are loc în urma unei evaluări științifice riguroase efectuate de EFSA.

Noul aliment se poate consuma ca gustare, sub formă de insecte uscate întregi, sau ca ingredient al unor produse alimentare, de exemplu sub formă de pudră în produse proteice, biscuiți sau produse pe bază de aluat, susțin reprezentanții CE.

Folosiți până acum că mâncare pentru pești sau broaște țestoase, viermii de făină vor ajunge și în stomacul nostru. Proteine, grăsimi și fibre - aceasta ar fi rețeta de succes pentru o dietă echilibrată. Și, surpriză, acești nutrienți se găsesc în viermii de făină.

”În Europa sunt ferme în care cresc astfel de viermi, hrăniți cu făină de grâu sau tărâțe. Larvele sunt fierte, apoi deshidratate în cuptor și pot fi consumate ca aperitiv sau în compoziția pentru pâine, brioșe ori biscuiți”, Ștefan Turcu, reprezentant Comisia Europeană în România, citat de stirileprotv.ro

Hrana pe bază de insecte este privită de mult timp ca soluție pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în industria alimentară.

Comenteaza