Vulpe, într-o parcare din Cluj-Napoca. Și-a făcut culcuș în mașina unui clujean - VIDEO

Vulpe, într-o parcare din Cluj-Napoca. Și-a făcut culcuș în mașina unui clujean  - VIDEO
| Foto: captura video

O vulpe aflată într-un autoturism parcat în cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca a fost capturată și relocată în habitatul acesteia de către jandarmii și voluntarii din cadrul Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului.

Vineri seara, în urma unui apel la 112, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj a fost anunţat de către dispeceratul unităţii cu privire la faptul că o persoană a zărit o vulpe în interiorul autoturismului personal, aflat într-o parcare din cartierul Mănăştur.

Jandarmii clujeni au plecat spre locul indicat, unde cu ajutorul materialelor din dotare au reuşit să captureze musafirul nepoftit, care nu se afla la prima ,"vizită" în acel loc.

Dată fiind relația de colaborare dintre Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj cu Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului  (OPMCB), jandarmii au luat legătura cu reprezentantul acestei asociații, în vederea relocării vulpii în habitatul ei, departe de zona locuită.

"Apreciem răbdarea și înțelegerea proprietarului mașinii, caz care poate constitui exemplu de bune practici pentru orice cetățean care poate suferi pagube sau chiar vătămări în urma interacțiunii cu un animal sălbatic", spun jandarmii clujeni.

Comenteaza