Aeroportul Cluj a finalizat proiectul „Echipamente aeroportuare pentru deszăpezirea/degivrarea/antigivrarea suprafețelor de mișcare și determinarea gradului de frânare”

Aeroportul Cluj a finalizat proiectul „Echipamente aeroportuare pentru deszăpezirea/degivrarea/antigivrarea suprafețelor de mișcare și determinarea gradului de frânare”

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, anunță finalizarea proiectului din fonduri nerambursabile „Echipamente aeroportuare pentru deszăpezirea/degivrarea/antigivrarea suprafețelor de mișcare și determinarea gradului de frânare”, cod SMIS 2014 + 155107, în baza Contractului de Finanțare Nr. 176/16.09.2022 încheiat cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Obiectivul proiectului a constat în achiziționarea a 4 echipamente aeroportuare, din care 3 sunt destinate pentru deszăpezirea/degivrarea/antigivrarea suprafețelor de mișcare și unul pentru determinarea gradului de frânare pe pista aeroportului. Utilajele pentru deszăpezire/degivrare/antigivrare eficientizează procesul de curățare a suprafețelor de mișcare ale aeronavelor și reduc timpii de intervenție pentru efectuarea operațiunilor specifice la sol. Echipamentul pentru determinarea gradului de frânare monitorizează starea suprafețelor de mișcare în urma depunerii precipitațiilor pe timp de iarnă, asigurând un grad ridicat al coeficientului de frânare.

În urma implementării proiectului, noile echipamente aeroportuare achiziționate au condus la creșterea gradului de siguranță în operarea aeronavelor, în conformitate cu reglementările naționale și internaționale.

Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 7.932.175,35 lei, din care valoarea cofinanțată de Uniunea Europeană este de 2.807.733,25 lei.

Proiectul „Echipamente aeroportuare pentru deszăpezirea/degivrarea/antigivrarea suprafețelor de mișcare și determinarea gradului de frânare”, cod SMIS 2014 + 155107 are perioada de implementare de 18 luni, prevăzută în Contractul de Finanțare, respectiv între 01 iulie 2022 – 31 decembrie 2023, și a fost finalizat cu succes înainte de data prevăzută în contract.

Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

AEROPORTUL INTERNAȚIONAL AVRAM IANCU CLUJ

Str.Traian Vuia nr.149, cod 400397, Cluj Napoca, România

Tel: +40(0)264 307 500, Email: office@airportcluj.ro, https://www.airportcluj.ro/

 

Aeroportul Cluj a finalizat proiectul „Echipamente aeroportuare pentru deszăpezirea/degivrarea/antigivrarea suprafețelor de mișcare și determinarea gr

Comenteaza