Grupul Tenaris și-a dublat efectivele la Cluj. “E mare bătaie pe piața IT clujeană”

Grupul Tenaris și-a dublat efectivele la Cluj. “E mare bătaie pe piața IT clujeană”
Grupul industrial și-a concentrat cea mai mare parte a activității în zona Ardealului | Foto: Tenaris

Grupul industrial Tenaris își va spori prezența în Transilvania: a dublat numărul de angajați la centrul său de servicii din Cluj și dezvoltă producția de la Zalău.

“Am pornit cu 30 de oameni la centrul de la Cluj-Napoca, acum am ajuns la 65, majoritatea sunt absolvenți ai secțiilor de profil de la facultățile din Cluj. S-ar putea să mai activăm locuri de muncă pentru partea de engineering, nu știm încă dacă și pe tehnologia informației.

Piața muncii în IT este cam sufocată la Cluj și nouă ne-ar mai greu să ne batem în salarii cu marile grupuri specializate în acest domeniu. În România noi nu avem activitate de cercetare-dezvoltare, care este concentrată mai mult în  Japonia”, spune președintele TenarisSilcotub, Mihaela Popescu.   

Compania a finalizat la Zalău o investiție de 8 milioane de dolari în retehnologizarea liniei de finisare a țevilor destinate industriei de petrol și gaze, cu o capacitate de producție de 60.000 de tone de țevi cu lungimi de până la 14 m. Ele sunt utilizate în activitățile de exploatare din industria de petrol și gaze din întreaga lume.

Investițiile în unitățile sale de producție ale Tenaris din Zalău (țevi), Călărași (oțelărie) și Câmpina (prăjini de pompare) se ridică la 460 milioane de dolari în 15 ani. TenarisSilcotub este unul dintre principalii exportatori ai țării, cu 80% din vânzările sale anuale, de 450.000 de tone.

Printre beneficiarii săi se numără, la nivel mondial, marile grupuri petroliere ca Exxon, Shell, Chevron, ConocoPhillips, General Electric, Daimler, dar și OMV Petrom și Romgaz, în România.

Compania, parte a grupuluiTenaris, este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. Anul trecut aceasta a realizat o cifră de afaceri de 555 de milioane de dolari. Veniturile la nivel de grup se ridică la 7,8 miliarde de dolari.

Comenteaza