Foto P Produse cosmetice ecologice - pentru că sănătatea contează

Produse cosmetice ecologice - pentru că sănătatea contează

Utilizarea sistematică a produselor cosmetice pe bază de substanțe chimice nocive, dăunează considerabil stării generale a corpului, provocând diverse reacții adverse și alergii.

Pentru evitarea acestor consecințe și promovarea unui regim sănătos de viață, este recomandat să utilizezi diverse remediile ecologice, în defavoarea celor de natură sintetică. Acestea pe lângă faptul că oferă multiple beneficii  corpului,  protejează concomitent și mediul înconjurător. Există o mulțime de mărci mondiale care lansează anual o gamă variată de produse cosmetice ecologice, pe care le poți achiziționa cu încredere pe makeup.ro .

Produse cosmetice ecologice - pentru că sănătatea contează

Pentru a obține certificate specializate, mărcile ce lansează produse cosmetice organice trebuie să respecte următoarele principii:

  • Omiterea substanțe chimice, parabeni, organisme modificate genetic, siliciu, coloranți sintetici și parfumuri în procesul de fabricare a remediilor organice.
  • Respectarea biodiversității.
  • Susținerea unui consum responsabil de materii prime și resurse naturale.
  • Realizarea ambalajelor biodegradabile și reciclabil.
  • Compoziția produselor trebuie să conțină nu mai puțin de 95%  ingrediente naturale(de origine vegetală și animală). Componentele vegetale  trebuie să provină din agricultura ecologică.
  • Trebuie să dețină certificate specializate și să indice pe etichetă inscripția  „produse cosmetice ecologice”.
  • Produsele trebuie să conțină minimum 50% ingredientele vegetale.

Produse cosmetice ecologice - pentru că sănătatea contează

Avantajele și beneficiile produselor cosmetice ecologice 

  • Compoziția acestora reduce semnificat riscul expunerii la substanțele chimice nocive, ce pot afecta în mod direct starea sănătății noastre. Utilizarea zilnică a produselor nespecializate pot cumula în organism diverse elemente dăunătoare, ceea ce provoacă apariția diverselor afecțiuni ale corpului. 
  • Produsele ecologice reduc riscul efectelor secundare în urma utilizării, comparativ cu remediile sintetice care pot dăuna în mod direct organismului.
  • Cu siguranță produsele cosmetice organice oferă o siguranță maximă după și în timpul utilizării, datorită compozițiilor sale naturale, cultivate organic. 
  • Sunt potrivite pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru tenul hipersensibil la factorii externi și predispus la alergii. Acestea se adaptează perfect metabolismului individual și menține echilibrul natural al corpului.
  • Sunt cu mult mai eficiente decât produsele sintetice. Compozițiile naturale oferă un rezultat cumulativ și de lungă durată. Produsele cosmetice organice conțin de regulă un nivel mai ridicat de elemente  nutritive naturale, incluse în vitaminele și mineralele esențiale.  

Majoritate persoanelor responsabile și dornice de a duce un mod sănătos de viață optează pentru produsele cosmetice ecologice(remedii testate dermatologic în laboratoare specializate, extrem de sigure și inofensive pentru organism). Cerere ridicată de pe piața mondială  stimulează brandurile să producă anual diverse linii cosmetice ecologice, de care te poți bucura pe deplin!

Alege tot ce-i mai bun pentru tine și sănătatea ta!

Comenteaza