Băsescu:România,gata să se implice în proiecte importante de infrastructură în Bosnia şi Herţegovina

Băsescu:România,gata să se implice în proiecte importante de infrastructură în Bosnia şi Herţegovina
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că România este pregătită să se implice în proiectele importante din Bosnia şi Herţegovina privind infrastructura, dezvoltarea sectorului hidroenergetic şi turismul.
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Şeful statului l-a primit la Palatul Cotroceni pe preşedintele acestei ţări, Nebojša Radmanović, aflat într-o vizită de stat la Bucureşti.

"România este gata să se implice în proiectele importante din Bosnia Herţegovina, fie că vorbim de infrastructură, dezvoltarea turismului sau de dezvoltare a capacităţilor hidroenergetice ale Bosniei Herţegovina", a afirmat Băsescu, într-o declaraţie de presă susţinută după întrevederea cu liderul de la Sarajevo.

În prezenţa celor doi şefi de stat a fost semnat şi un acord bilateral de cooperare economică pregătit de ministerele de resort din cele două ţări. Documentul a fost semnat din partea română de ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

Băsescu a arătat că trebuie avut în vedere în relaţia cu Sarajevo şi "un proces rapid de revizuire a acordurilor bilaterale şi de punere a lor în acord cu reglementările UE".

"Este posibil să facem paşi noi în cooperarea economică, dar şi în relaţiile politice. Am încheiat acordul de dezvoltare economică pentru a accelera schimbul de bunuri şi eventuale investiţii româneşti în Bosnia şi Herţegovina", a afirmat şi preşedintele Radmanović.

El a arătat că România este o ţară prietenă, amintind de contribuţia cu militari la misiunea de stabilizare a Bosniei şi Herţegovinei.

Schimburile comerciale dintre România şi Bosnia şi Herţegovina s-au ridicat în 2011 la 142,7 milioane de dolari, dintre care 114,8 milioane exporturi româneşti constând în principal în maşini şi mijloace de transport.

Bosnia şi Herţegovina a încheiat în iunie 2008 Acordul de Stabilizare şi Asociere cu Uniunea Europeană, însă nu a primit statutul de ţară candidată la aderarea în UE.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza