Medicul erou nu are COVID-19, așa cum anunțase Nelu Tătaru. Testul din Buxelles a ieșit negativ

Medicul erou nu are COVID-19, așa cum anunțase Nelu Tătaru. Testul din Buxelles a ieșit negativ
| Foto: mediafax.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat marți că medicului Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la spitalul județean Piatra Neamț, nu are COVID-19.  Acestuia i s-a făcut un nou test în Belgia care a ieșit negativ.

Premierul l-a corectat pe ministrul sănătății, Nelu Tătaru, care anuțase că medicului i s-a prelevat un test PCR la Floreasca, cel mai probabil fiind vorba de un test antigen.

”Din ceea ce știm noi, testul de tip Real time PCR care i-a fost făcut la spitalul militar din Belgia este negativ. Probabil la Floreasca nu a fost test Real time PCR pentru că nu au avut timp de procesare, posibil să fi fost un test antigen”, a declarat premierul.

”De altfel, dl doctor Denciu a contractat virusul și s-a vindecat și, ca atare, are anticorpi. Probabilitatea de a fi pozitiv era foarte mică, dar din informațiile care le avem de la spital, testul de tip Real time PCR este negativ. Dl doctor Denciu a fost infectat cu covid 19 și s-a vindecat,.. nu știu să vă spun exact perioada, aprilie – mai, dar a trecut prin boală și s-a vindecat”, a mai spus Orban.

Comenteaza