Rezultatele Brexit. Cancelarul german, Angela Merkel: "UE este suficient de puternică astfel încât să dea răspunsurile cuvenite situaţiei de astăzi"

Rezultatele Brexit. Cancelarul german, Angela Merkel:
Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat că Uniunea Europeană trebuie să rămână unită în urma rezultatului referendumului din Marea Britanie.

"Uniunea Europeană este suficient de puternică astfel încât să dea răspunsurile cuvenite situaţiei de astăzi", a susţinut cancelarul german.

Anterior, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a subliniat că este "în totalitate conştient de cât de grav, sau chiar dramatic este acest moment din punct de vedere politic", dar că "UE nu este doar un proiect al vremurilor bune".

"Nu este niciun secret faptul că ne doream un alt rezultat al referendumului de ieri. Sunt în totalitate conştient de cât de grav, sau chiar dramatic este acest moment din punct de vedere politic. Şi nu există nicio modalitate de a prevedea toate consecinţele politice ale acestui eveniment, ma ales pentru Marea Britanie.

Este un moment istoric, însă cu siguranţă acum nu este momentul pentru reacţii isterice. Vreau să dau tuturor asigurări că suntem de asemenea pregătiţi pentru acest scenariu negativ. După cum ştiţi, UE nu este doar un proiect al vremurilor bune", a declarat Tusk, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul instituţiei.

Etichete
Comenteaza