The Sun a realizat un reportaj la Pata Rât. Englezii se tem că romii vor invada Regatul Unit

The Sun a realizat un reportaj la Pata Rât. Englezii se tem că romii vor invada Regatul Unit
Tabloidul britanic a realizat un reportaj la Pata Rât, lângă Cluj, și susține că romii, discriminați de către autorități și forțați să-și părăsească locuințele, se vor îndrepta spre Marea Britanie în momentul în care vor fi ridicate restricțiile privind migrația.

„Convinși că sunt urâți în țara lor natală - unde li se interzice să-și ajutoarele sociale - mulți spun că plănuiesc activ să se mute în Regatul Unit", scrie The Sun.

Sebastian Hoce (24 de ani), care locuieşte la groapa de gunoi, spune că majoritatea bărbaţilor din familia sa au reuşit deja să scape de condiţiile barbare mutându-se în Marea Britanie. Ei au obţinut vize să lucreze în Regatul Unit în cadrul actualului sistem. Bărbatul adaugă însă că nimic nu-i va putea opri pe ceilalţi să li se alăture după schimbarea legislaţiei în luna ianuarie a anului viitor, iar românii se vor putea muta în Marea Britanie chiar dacă nu locuri de muncă pregătite, relatează The Sun, citat de Agerpres.

Într-o engleză aproape perfectă şi arătând deja semne de accent cockney, Sebastian a spus: „Mi-am petrecut ultimii cinci ani locuind la Walthamstow, în estul Londrei. Am venit aici să-mi văd soţi şi fiul de doi ani. Dar miercuri voi zbura din nou spre Londra. Mi-ar plăcea să-mi aduc cu mine în Regatul Unit soţia şi fiul, dar fiul este bolnav şi, aşa cum sunt lucrurile acum, nu putem obţine un medic acolo. Dar când sistemul se va schimba, vom putea să-l ducem la un medic în Londra. Lucrez ca zugrav şi am un număr de asigurare naţională şi toate celelalte".

Citeşte materialul integral AICI.

Etichete
Comenteaza