Traian Băsescu a primit cetăţenie moldovenească

Traian Băsescu a primit cetăţenie moldovenească
Traian Băsescu a primit cetăţenie moldovenească a precizat pentru MEDIAFAX consilierul pentru Relaţii Publice al Administraţiei Prezidenţiale din Republica Moldova, Ana Samson, decretul fiind semnat joi de preşedintele Nicolae Timofti.

Şi soţia fostului preşedinte, Maria Băsescu, a primit cetăţenia moldovenească, potrivit sursei citate.

Traian Băsescu şi Maria Băsescu au solicitat cetăţenia Republicii Moldova pe data de 8 martie, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, Ana Samson, consultant principal pentru relaţii publice al Preşedinţiei Republicii Moldova, precizând că cererile sunt în curs de avizare.

Traian Băsescu anunţase încă din 2013 că doreşte să depună cerere pentru cetăţenia moldovenească, după ce-şi va încheia şi cel de-al doilea mandat de preşedinte. De altfel, prima vizită pe care făcut-o, în aprilie 2015, a fost la Chişinău. Cu acel prilej, fostul şef de stat a spus că renunţă, pentru moment, la ideea de a solicita acordarea cetăţeniei moldoveneşti, invocând faptul că situaţia politică din această ţară nu este "propice" pentru un astfel de demers.

"Anterior am declarat că, în prima vizită efectuată la Chişinău, în calitate de fost preşedinte, voi solicita să primesc cetăţenia moldovenească. Nu am făcut-o fiindcă situaţia politică din Moldova nu este propice pentru aşa ceva. Voi veni ulterior cu solicitarea de a deveni cetăţean al Republicii Moldova", a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, în aprilie 2015.

Tot atunci, Băsescu s-a întâlnit cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, care i-a transmis că nu va fi o problemă acordarea cetăţeniei.

 

Comenteaza