10 vești bune din industria medicală

10 vești bune din industria medicală

Există multe vești bune, la începutul lui aprilie, despre proiectele statelor lumii și ale companiilor farmaceutice pentru a crește producția, distribuția și stocarea de vaccinuri anticoronavirus. 

1. Agenția Europeană a Medicamentului (AEM) a aprobat trei situri noi de fabricație în luna martie (Olanda, Germania, Elveția), astfel încât numărul fabricilor de vaccinuri de pe continent a ajuns la 52.

2. Franța va autoriza cinci subcontractori care pot prelua fazele de umplere și de sterilizare a vaccinurilor anti-Covid.

3. Landul Bavaria (Germania) a confirmat pregătirea pentru achiziția a 2,5 milioane de doze de vaccin Sputnik V, odată ce acesta primește aprobarea de la AEM. Vaccinul se va produce în fabrica R-Pharm, din Germania.

4. Ungaria alocă peste 20 de milioane de euro, din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru o investiție greenfield de vaccinuri, situată în Debrecen.

5. Ungaria, Cehia, Austria și Italia sunt în discuții pentru a achiziționa sau a fabrica la ele în țară vaccinul Sputnik V.

6. Compania Mabion (Polonia) primește din PNRR-ul polonez o infuzie de 9 milioane de euro (acțiuni și subscriere de capital) pentru a fabrica, sub licență Novavax, noul vaccin cu proteine recombinante.

7. Axon (Slovacia), Dyntec (Cehia), Sabin (Slovenia) și BulBio (Bulgaria) sunt în discuții cu parteneri producători de vaccinuri anti-Covid, fiind în "pole position" pentru selectare, după discuțiile mediate săptămâna trecută de Uniunea Europeană.

8. Coreea de Sud este în discuții cu Moderna pentru o investiție de 200 milioane de dolari pentru o fabrică de vaccinuri care să deservească Asia, iar India, prin Serum Institute, cel mai mare producător mondial de vaccinuri, în negocieri cu Oxford pentru vaccinarea domestică.

9. Institutul Oxford a lansat, în luna februarie, în țări din fostul spațiu al Comunității Statelor Independente, primul studiu clinic de combinare a două vaccinuri: Oxford și Sputnik V.

10. Grupul Abdi Ibrahim (Turcia) a primit aprobarea guvernului de a intra în parteneriate pentru producția a 20 de milioane de doze anual. Același grup tatonează fabricarea, în situl din Kazakstan, a vaccinului Sputnik V, pentru a acoperi cererea din Asia Centrală. 

Dragoș DAMIAN
CEO Terapia SA

Comenteaza