PAMFLET. Dragă clujeanule. Dragă turistule. Îţi scriu eu, Edil Boc...

PAMFLET. Dragă clujeanule. Dragă turistule. Îţi scriu eu, Edil Boc...
Vă rog să primiţi această scrisoare de la mine. Mi-a trebuit o oră să ajung de la Primărie până la poştă, care este la 500 de metri, mama lor de ambuteiaje.

Aşadar, dragă clujeanule...

Îţi scriu despre oraş, care este frumos, păcat că e găurit. Am sperat să fii în vacanţă în perioada aceasta; la mare, la munte, oriunde! Dar tu nu şi nu, că vrei să circuli prin Cluj şi să mă înjuri printre dinţi la fiecare ambuteiaj. Ştiu, avem peste 20 de străzi în şantier; apropos, sunt şanţuri mari, vezi să nu cazi în ele. Îţi scriu să nu uiţi să umpli rezervorul cu carburant, ar fi neplăcut să rămâi în pana prostului cât stai la semafor pe Dacia.

Şi dă frumos drumul la aer condiţionat, că altfel te faci friptură din Mărăşti până în Mănăştur. Mai cu seamă, pleacă la drum din timp: pune o jumătate de oră pentru traversarea străzii Avram Iancu şi încă o jumătate pentru Calea Moţilor. În rest, e floare la ureche. GPS-ul s-ar putea să-ţi spună că faci 15 minute pe drum; ignoră-l, nu ştie el cum stă treaba.

Te asigur de pe acum că anul viitor în primăvară va fi frumos, cu biciclete de închiriat, bilete de troleu la automat, asfalt ca pe autostradă, testat cu paharul de apă pe bord, mă rog, toate condiţiile îndeplinite ca ţie să nu îţi tremure mâna în cabină. Cum ar veni, sap eu, ca să nu fiu săpat pe la spate în 2016.

Aşadar, dragă turistule...

Thank you că vii la Cluj când e Şantierul European al Tineretului. Pardon! Capitala. E de nepovestit prin ce aventuri vei trece când vei sosi la Untold. Dacă taximetriştii îţi vor da impresia că merg în cerc, iartă-i. Nu o fac ca să îţi ia money mai mulţi, ci ca să ocolească şantierele. Acum ţie pot să îşi spun: lucrările astea sunt un event în sine în cadrul CET 2015. L-am numit, în taină, Asphalt Tango. Lansăm un stil de muzică nou, punk shantz, coborârea e free.

În cadrul festivalului ne-am propus să promovăm metoda de lucru românească, nu aţi văzut aşa ceva în Germania, Austria, Polonia: unul munceşte, zece priveşte (asta ca să rimeze). Avem şi un hapening, îi spune Meet Dorel, în cadrul căruia un muncitor va sparge, în mod demonstrativ, o ţeavă de gaz. Oferim gratis măşti de gaze cu ochelari 3D încorporaţi.

Aşadar, dragă clujeanule şi dragă turistule...

Vă mulţumesc că locuiţi la Cluj sau îl vizitaţi, e cel mai mare şi frumos şantier de 5 stele al anului. Ce facem noi aici este în folosul vostru: garantat, nu veţi uita prea curând această vară.

Cu stimă,
Edil Boc

Citeşte şi: VARA BULDOZERELOR. Clujul-sită vs. Clujul-dop. Harta şantierelor şi ambuteiajelor

Comenteaza