Pericol pe șosele! Băuți și fără permis, prinși la volan prin Cluj

Pericol pe șosele! Băuți și fără permis, prinși la volan prin Cluj

Polițiștii clujeni au dat, în weekend, peste mai mulți şoferi aflați la volan sub influenţa alcoolului, dar și fără permis.

Astfel, sâmbătă, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au reținut pentru 24 de ore, un tânăr de 19 ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și furt în scop de folosință.

"În fapt, la aceeași dată, în jurul orei 20.30, în urma unei sesizări prin apel 112, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au interceptat în trafic, pe strada Teilor din localitatea Dezmir, autoturismul condus de tânărul de 19 ani, despre care existau informații că nu posedă permis de conducere și s-ar afla sub influența băuturilor alcoolice.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii au constat că acesta nu deține permis de conducere, iar la testarea cu aparatul etilotest i-a rezultat o concentrație de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, tânărul fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice.

De asemenea, în urma verificărilor derulate, polițiștii au constatat că autoturismul pe care l-a condus pe o distanță  de aproximativ 1 kilometru, l-ar fi sustras de la un bărbat împreună cu care ar fi consumat băuturi alcoolice", au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și furt în scop de folosință.

Un alt șofer a fost reținut, duminică, pentru 24 de ore, după ce polițiștii l-au depistat la volan, în trafic, băut și fără permis.

Potrivit IPJ Cluj, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida, au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 35 de ani, din Cluj-Napoca, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Cel în cauză a fost depistat de polițiști la aceeași dată, în jurul orei 17.30, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe strada Tudor Vladimirescu, din localitatea Apahida.

Verificările derulate au condus la stabilirea faptului că acesta nu deține permis de conducere. Totodată, la testarea cu aparatul etilotest, bărbatului i-a rezultat o concentrație de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Tot duminică, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 35 de ani, din Cluj-Napoca, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

"În fapt, la data de 25 iunie a.c., în jurul orei 22.50, cel în cauză s-a deplasat cu autoturismul pe strada Sportului, iar la intersecția cu strada Iazului ar fi pierdut controlul direcției de deplasare, intrând în coliziune cu gardul unei proprietății, fiind rezultate doar pagube materiale", au precizat polițiștii.

Bărbatul a fost supus unei testări alcoolscopice, iar conform testului a reieșit o concentrație de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta refuzând recoltarea probelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei.

Cercetările se efectuează în continuare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

De asemenea, sâmbătă, în jurul orei 02.35, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda, au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Andrei Mureșanu din municipiu.

Conform IPJ Cluj, conducătorul auto, respectiv un bărbat de 38 de ani, din municipiul Turda, a fost testat cu aparatul etilotest, fiind indicată concentrația de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat".

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

loading...
Comenteaza