Peste 1.000 de polițiști și jandarmi vor fi pe teren în ziua alegerilor la Cluj

Peste 1.000 de polițiști și jandarmi vor fi pe teren în ziua alegerilor la Cluj
| Foto: digi24.ro

În perioada 26-27 septembrie, 1.163 de efective, dintre care 621 de poliţişti, 270 de jandarmi și 250 de reprezentanţi I.S.U. vor asigura paza şi protecţia bentru bunul mers al alegerilor locale, în județul Cluj.

„Structurile teritoriale din cadrul M.A.I. angrenate în organizarea și desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din 27 septembrie au luat toate măsurile, potrivit competenței, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică.

Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al efectivelor implicate”, au anunțat cei de la IPJ Cluj.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Județean de Jandarmi Cluj, Gruparea de Jandarmi Mobilă Ștefan Cicio-Pop" Cluj-Napoca, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj, Sectorul Poliției de Frontieră Aeroport Cluj și alte structuri M.A.I.), se vor afla în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Ei vor asigura paza şi protecţia a 643 de secţii de votare, din totalul celor 665 ce s-au constituit pe raza judeţului Cluj, iar pentru restul secţiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I.

Duminică, 27 septembrie, 310 poliţişti și polițiști locali vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, au fost constituite zone speciale de siguranță publică, în care acționează 214 polițiști și jandarmi.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, personalul MAI angrenat în paza şi protecţia secţiei de votare va fi sprijinit, la solicitare, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

Astfel, 214 de polițiști vor fi constituiți în echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști.

În ziua procesului electoral, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj va avea în responsabilitate 530 de secţii de votare, constituite în 342 de locaţii, unde vor fi prezenţi 516 de poliţişti, Inspectoratul de Jandarmi Cluj va avea în responsabilitate 135 secții de votare dispuse în 135 locații, unde vor fi prezenți 135 de jandarmi.

Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune.

Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor.

De asemenea, specialiștii I.S.U. Cluj au desfăşurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență.

Comenteaza