Ambasadorul SUA: Washingtonul este îngrijorat de situația din România

Ambasadorul SUA: Washingtonul este îngrijorat de situația din România
Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a declarat, luni, că Washingtonul "urmărește îndeaproape" ceea ce se întâmplă în Parlament legat de Legile Justiției și așteaptă forma finală a proiectului.

Ambasadorul SUA a declarat că pachetul inițial de Legi ale Justiției prezentat de ministrul Tudorel Toader "sugera că s-ar putea face pași înapoi".

"În ceea ce privește pachetul de legi pregătit inițial de ministrul Justiției și prezentat Parlamentului, urmărim îndeaproape evoluția și așteptăm să vedem ce modificări vor apărea în Parlament și care va fi forma finală", a declarat ambasadorul într-un interviu pentru Expres de Banat, difuzat live pe Facebook.

Hans Klemm a mai spus că Washingtonul este îngrijorat de situația din România, mai ales că această vine după 15 ani în care România a dus o luptă credibilă împotriva corupției.

"Avem îngrijorări foarte serioase cu privire la propunerile inițiale ale ministrului justiției. Motivul îngrijorării noastre este că în ultimii aproape 15 ani, România a dus o luptă din ce în ce mai credibilă împotriva corupției de nivel înalt și mediu", a spus ambasadorul, detaliind realizările României din această perioadă.

România a creat independența judiciară, a înființat instituții speciale care se ocupă cu descoperirea infracțiunilor și a corupției, a explicat ambasadorul. "Iar când privim în regiune, SUA cred că România este țara cu cea mai credibilă luptă împotriva corupției", a precizat Klemm.

 

Comenteaza