Dacian Cioloş va lansa oficial noua comunitate de la Cluj. "Sunt zeci de adeziuni care vin zilnic"

Dacian Cioloş va lansa oficial noua comunitate de la Cluj.
Fostul prim ministru Dacian Cioloş va veni luna viitoare la Cluj pentru a lansa oficial comunitatea locală a Platformei România 100.

ZIUA de CLUJ a anunţat acum câteva zile că Platforma România 100, condusă de fostul premier Dacian Cioloş, are începând cu luna februarie a acestui an un nucleu şi la Cluj iar moderatorul comunității este conf. dr. Valentin Naumescu, de la Facultatea de Studii Europene a Universităţii Babeş-Bolyai.

"Suntem în curs de organizare internă, am pornit de la un nucleu de 19 membri fondatori şi se depun adeziuni în ritm accelerat, sunt zeci de adeziuni care vin zilnic", a declarat profesorul Valentin Naumescu, vineri, pentru ZIUA de CLUJ.

Valentin Naumescu nu a dat deocamdată detalii despre cei care sunt alături de el fondatorii echipei lui Cioloş de la Cluj, dar a oferit câteva informaţii despre profilul celor care vin să se înscrie în comunitatea RO 100 din oraşul nostru.

"Sunt profesionişti, sunt mulţi din zona IT-ului, a mediului privat de afaceri, sunt medici, sunt cercetători, deci comunitatea academică. În general avem un nucleu de susţinători din zona publicului tânar, activ, educat şi calificat, chiar foarte calificat. Ne interesează oameni care au făcut ceva până acum în meseria lor, în cariera lor", a precizat Valentin Naumescu.

"Proiectul grupului iniţiator se întemeiază pe ceea ce noi credem că reprezintă specificul, identitatea şi resursele esenţiale ale Clujului de ieri, de astăzi şi de mâine: EDUCAŢIE- DEZVOLTARE - TRADIŢII MULTICULTURALE - CIVILITATE. Pe aceste patru dimensiuni ne vom structura acţiunile şi proiectele în perioada care urmează", mai scrie pe pagina de internet a Platformei România 100.

Valentin Naumescu este conferenţiar doctor abilitat la Facultatea de Studii Europene, Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca. A fondat (2013) şi coordonează Grupul de Reflecţie Citadel. Este expert independent al Comisiei Europene, conducător de doctorate în domeniul relații internaționale și studii europene și coordonator al programului de masterat în Relații Internaționale, Politică Externă și Managementul Crizelor.

Valentin Naumescu are totodată o experienţă diplomatică, fiind fost secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe (2005-2007), consilier diplomatic în Centrala M.A.E. (2007-2008) şi Consul General al României la Toronto (2008-2012). Are gradul diplomatic de ministru-consilier.

 

Comenteaza