Viceprimarul UDMR Laszlo Attila, scos din cursă de colegii de partid. Vezi cum motivează UDMR decizia VIDEO

Viceprimarul UDMR Laszlo Attila, scos din cursă de colegii de partid. Vezi cum motivează UDMR decizia VIDEO
UDMR Cluj se scaldă în ape tulburi. Decizia Conducerii Judeţeane a Uniunii de a-l pune pe un loc neeligibil la alegerile pentru Consiliul Local pe actualul viceprimar Laszlo Attila naşte disensiuni puternice în interiorul formaţiunii. Membrii marcanţi ai uniunii spun că decizia este greşită. Preşedintele UDMR Cluj afirmă însă că acesta a fost rezultatul votului democratic al delegatilor.

La votul Biroului Executiv al UDMR Cluj, Laszlo Attila a adunat doar 36 dintre cele 99 de voturi exprimate. El va ocupa, astfel, locul al şaptelea, neeligibil, pe lista de candidaţi ai Uniunii pentru Consiliul Local. Preşedintele organizaţiei judeţene, deputatul Mate Andras, spune că decizia reflectă opţiunea celor care au votat.

"Nu e vorba de răzbunare pentru că votul e secret şi nici nu aş putea influenţa votul cuiva mai ales că e secret şi numai acea persoană ştie cum votează. Acesta a fost rezultatul votului, au fost prezente aproximativ 100 de persoane care au votat la acea adunare", a spus preşedintele UDMR Cluj, Mate Andras Levente.

Candidatul UDMR pentru primăria Cluj-Napoca, Peter Eckstein Kovacs, spune că este o eroare fundamentală că un om precum Laszlo Atila nu se mai regăseşte pe un loc eligibil la Consiliul Local. Eckstein crede că acest fapt poate crea un dezavantaj pentru Uniune. "Cred că a fost o greşeală capitală în a nu-l pune pe un loc eligibil pe listele consilierilor UDMR, care deschidea posibilitatea unui nou mandat", spune el.

Laszlo Attila a intrat în dizgraţia conducerii UDMR după ce l-a susţinut la şefia uniunii pe Eckstein Kovacs în dauna lui Kelemen Hunor. Ulterior, Laszlo a pierdut funcţia de preşedinte al UDMR Cluj, care i-a revenit deputatului Mate Andras.

Comenteaza