Alegeri până-n seară la PDL: ZIUA de CLUJ transmite desfăşurarea evenimentelor

Alegeri până-n seară la PDL: ZIUA de CLUJ transmite desfăşurarea evenimentelor
Democrat liberalii îşi aleg mâine conducerea, începând cu ora 10:00, la Romexpo, în Bucureşti, în cadrul Convenţiei Naţionale Extraordinare. Viitorul lider al PDL se va alege dintre Vasile Blaga, Elena Udrea şi Monica Macovei.

„Pentru fiecare moţiune este alocat un interval de timp de 45 de minute. E treaba fiecărui candidat cum îşi gestionează acest timp, câţi susţinători de ai săi vor vorbi. Va mai fi şi mesajul preşedintelui şi al reprezentantului Partidului Popular European. Deci în trei core s-ar cam finaliza prima parte, după care se poate trece la vot", a declarat pentru ZIUA de CLUJ senatorul Alin Tişe, vicepreşedinte al partidului.
Tişe, care face parte din comitetul de organizare a Convenţiei Extraordinare, a precizat că votul va dura circa două ore. „Sunt foarte multe cabine de vot, se va vota în ordine alfabetică, aşa că procesul electoral va merge destul de repede", a adăugat Tişe.

Conform statutului PDL, este declarată câştigătoare moţiunea candidatului care reuneşte jumătate plus unu din numărul participanţilor cu drept de vot la Convenţie. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, va fi organizat un al doilea tur de scrutin. „Dacă se va ajunge la turul al doilea, la care vor participa primii doi candidaţi cel mai bine plasaţi, atunci se va vota încă o dată, deci cam încă două ore va dura şi acest al doilea tur", a declarat Tişe.

Conform surselor din PDL, este extrem de improbabil ca bătălia să fie tranşată în primul tur de scrutin: se aşteaptă o rundă decisivă între actualul lider, Vasile Blaga şi candidatul susţinut de preşedintele Băsescu, Elena Udrea. Delegaţia Clujului este, în majoritate, de partea Elenei Udrea. La Convenţie se aşteaptă circa 5.000 de delegaţi. Celelalte structuri de conducere ale partidului se vor alege peste două săptămâni.

ZIUA de CLUJ va transmite în timp real lucrările Convenţiei, pe ziuadecj.ro, prin trimisul nostru la Bucureşti, Valentin Mălăescu.

Vezi aici ştirile de la Congresul PDL

Etichete
Comenteaza