Alegerile pentru şefia CJ Cluj au ajuns la tribunal. Răfuială PNL-PSD Cluj: „mincinos şi laş" versus „aberaţii"

Alegerile pentru şefia CJ Cluj au ajuns la tribunal. Răfuială PNL-PSD Cluj: „mincinos şi laş
Partidul Național Liberal a depus, joi, trei acțiuni judecătoreşti, la Curtea de Apel București, în baza Legii contenciosului administrativ, prin care îl cheamă în judecată pe premierul Victor Ponta din cauza refuzului de a organiza alegeri parțiale, inclusiv la Consiliul Judeţean Cluj

 

Demersul PNL vizează nevoia alegerilor la nivelul funcțiilor de primar și președinte de CJ vacante, pentru  consiliile locale dizolvate și pentru mandatele de parlamentari vacante.

PNL cere instanţei să oblige Guvernul să stabilească data de desfăşurare a alegerilor parţiale şi-l acuză pe premierul Ponta de „abuz" şi „exces de putere" pentru neorganizarea scrutinelor în termenul legal.

Din rațiuni politice, Victor Ponta refuză să organizeze alegeri parțiale pentru funcția vacantă de președinte al Consiliului Județean Cluj și alte 22 de funcții vacante de primari, în legătură cu care a fost depășit termenul legal de 90 de zile pentru organizarea alegerilor locale (din județele Olt, Dâmbovița, Tulcea, Ilfov, Buzău, Vrancea, Maramureș, Vâlcea, Bacău, Caraș-Severin, Bistrița-Năsăud, Constanța, Hunedoara, Sălaj, Dolj, Neamț)", susţine conducrea centrală a PNL.

Liberalii mai afirmă că „argumentele invocate de premier în așa-zisa justificare a refuzului său de a organiza parțiale - fie cel legat de posibilitatea viitoare de schimbare a sistemului electoral, fie legat de perioada limitată a mandatului la un an până la următoarele alegeri, fie considerentele bugetare - nu au temei în drepturile constituționale fundamentale".

Tot joi a a luat atitudine pe aceeaşi temă şi copreşedintele executiv al PNL Cluj, Mihai Seplecan care îl acuză pe premierul Ponta de laşitate.

„Premierul Victor Ponta s-a dovedit a fi nu numai un mincinos care a promis că respectă legile Administrației publice locale și a Aleșilor locali, dar și un mare laș care a cedat în fața intereselor găștilor locale din PSD acolo unde trebuia să organizeze alegeri anticipate parțiale pentru ocuparea locurilor vacante de președinte al Consiliilor Județene. Sunt șase județe în această situație, printre care și Clujul - și au circulat zvonuri cu privirea la faptul că în fiecare dintre aceste județe PSD ar pierde zdrobitor alegerile. Așa că filialele locale au făcut presiuni asupra Premierului să nu respecte Legea, dar nici cuvântul dat în negocierile avute cu conducerea PNL", a afirmat Mihai Seplecan.

Legat de aceste presupuse „presiuni" din partea filialelor locale vizate, Ziua de Cluj a cerut părererea preşedintelui PSD Cluj, Remus Lăpuşan, care s-a rezumat să spună doar atât: „Nu comentez aberaţiile domnului Seplecan".

Vom vedea dacă până la urmă soarta alegerilor pentru şefia CJ Cluj va fi decisă de justiţie sau Guvernul va da în al doisprezecelea ceas hotărârea de organizare a acestor alegeri pentru restul de mandat de circa un an şi câteva luni.

 

 

Comenteaza