Băsescu, atacat dur de la Moscova

Băsescu, atacat dur de la Moscova
Ministerul de Externe de la Moscova a lansat, joi, un atac extrem de dur la adresa şefului statului român, ca urmare a declaraţiilor sale referitoare la evenimentele din 1941. Potrivit purtătorului de cuvânt al ministerului rus, Alexandr Lukashevich, Băsescu a justificat agresiunea armatei germane împotriva Uniunii Sovietice.

Ministerul rus este contrariat de declaraţiile preşedintelui Băsescu potrivit cărora şi el ar fi ordonat trupelor să treacă Prutul pentru a ataca URSS în 1941.

Diplomaţii ruşi l-au criticat pe "neruşinatul" Traian Băsescu pentru că l-a sprijinit pe Hitler, exprimându-şi speranţa că Europa va găsi o modalitate de a-l pune la punct.

Rusia este revoltată de declaraţiile preşedintelui român Traian Băsescu, potrivit cărora şi el le-ar fi ordonat militarilor să treacă Prutul, în 1941, potrivit unui mesaj publicat de purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe Aleksandr Lukaşevici, pe contul de Twitter al instituţiei, citat de Mediafax.

În opinia funcţionarilor MAE, "o asemenea bravada neruşinată, care justifică agresiunea fascistă şi jigneşte memoria a milioanelor de victime ale fascismului, este inadmisibilă şi trebuie să primească o apreciere adecvată din partea Europei civilizate", citează agentia Interfax declaraţia oficială a MAE.

Comenteaza