Băsescu, despre pensie: Dacă vor fi majorări mai primesc 300 de lei

Băsescu, despre pensie: Dacă vor fi majorări mai primesc 300 de lei
Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a declarat, vineri, că dacă vor exista majorări în anul 2018, va mai primi 300 de lei în plus la pensie, adăugând că are şi o indemnizaţie, dar nu se ştie niciodată cum se supără Parlamentul şi o taie.

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu, se află, vineri, în judeţul Timiş, pentru a-l susţine pe candidatul la funcţia de primar al comunei Checea, Aranca Valea.

Întrebat de către jurnalişti, în cadrul unei conferinţe de presă, ce pensie are în prezent şi cu cât va creşte dacă va fi majorată, Traian Băsescu a răspuns că are o pensie de 3.300 lei.

"Nu am calculat ce pensie voi avea, dar pot să vă spun că pensia mea a evoluat pozitiv. Am ieşit cu 2.983 lei pe data de 4 noiembrie 2014, mi s-a mărit şi am ajuns la 3.300 acum. Dacă va fi o mărire, vor mai fi probabil 300 de lei în plus. Eu mai beneficiez de prevederea legală că un fost preşedinte primeşte o indemnizaţie care reprezintă 75% din salariul preşedintelui în exerciţiu. Dar nu poţi să ştii niciodată cum se supără Parlamentul şi mi-o taie. Aşa că baza este pensia", a afirmat, zâmbind, Traian Băsescu.

 

Comenteaza