Ce se va întâmpla cu imigranţii UE după Brexit

Ce se va întâmpla cu imigranţii UE după Brexit
Marea Britanie va susține o politică echilibrată în sectorul imigrației după ce va părăsi Uniunea Europeană, căutând să atragă lucrători înalt calificați și să reducă în același timp numărul general de imigranți, a declarat miercuri ministrul apărării britanic Michael Fallon, transmite Reuters.

Cotidianul The Guardian a publicat marți seară un document de lucru al guvernului britanic în care este detaliat planul de scădere a numărului de lucrători cu calificare inferioară care vor veni în Marea Britanie după ce țara va iesi din blocul comunitar, în 2019.

''Vom prezenta propuneri ferme ulterior în cursul acestui an. Este o balanță care vrem să existe. Dorim să atragem în această țară oameni cu înaltă calificare ce doresc să vină aici și să aibă o contribuție la societatea noastră, nu să închidem ușa. În egală măsură, trebuie să ne asigurăm că firmele britanice sunt pregătite să instruiască lucrători britanici. Opinia publică a afirmat foarte clar că nu dorește ca imigrația să fie stopată, ci să fie ținută sub control în mod adecvat'', a declarat Fallon pentru canalul de televiziune SkyNews.

De asemenea, electoratul britanic dorește să vadă puse în practică măsurile asupra căruia s-a pronunțat în referendumul din iunie 2016.

Negociatorul-șef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, a estimat joi că negocierile desfășurate săptămâna trecută cu britanicii nu au reușit să înregistreze progresele necesare deschiderii, în luna octombrie a acestui an, a discuțiilor despre viitoarele relații între Londra și Bruxelles.

Uniunea Europeană a anunțat că discuțiile cu privire la viitoarele sale relații cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord pot începe numai după ce toate cele 27 de state care vor rămâne în UE vor fi mulțumite de progresele înregistrate în trei domenii: drepturile cetățenilor UE de pe teritoriul britanic, 'factura divorțului' dintre UE și Londra și frontiera dintre Republica Irlanda și provincia britanică Irlanda de Nord.

 

Comenteaza